Quantcast

ES susirūpinusi padidėjusiu Rusijos kariniu aktyvumu šalia Ukrainos

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) sekmadienį pažadėjo bloko „nesvyruojamą“ paramą Kijevui ir išsakė didelį susirūpinimą dėl Rusijos pajėgų judėjimo Ukrainos pašonėje.

„Su dideliu susirūpinimu stebime Rusijos karinį aktyvumą aplink Ukrainą“, – po pokalbio su Ukrainos užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba per „Twitter“ parašė J. Borrellis.

„Nesvyruojama ES parama Ukrainos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui“, – pridūrė jis.

J. Borrellis sakė per vėliau šį mėnesį vyksiantį susitikimą tęsiantis derybas su Kijevo diplomatijos vadovu ir 27 ES šalių užsienio reikalų ministrais.

Ukraina šią savaitę apkaltino Rusiją sutelkus tūkstančius karių prie jos šiaurinių ir rytinių sienų, taip pat Krymo pusiasalyje, aneksuotame Maskvos 2014 metais.

Su dideliu susirūpinimu stebime Rusijos karinį aktyvumą aplink Ukrainą.

Kremlius nepaneigė pranešimų apie pastarąjį Rusijos pajėgų judėjimą, bet tvirtino, kad Maskva „niekam negrasina“.

Pranešimų apie telkiamas pajėgas buvo paskelbta įvykus naujų ginkluotų susirėmimų palei Kijevo vyriausybės pajėgų ir dalį Rytų Ukrainos kontroliuojančių Rusijos remiamų separatistų sąlyčio liniją.

Šis nuo 2014-ųjų rusenantis konfliktas pareikalavo jau daugiau kaip 13 tūkst. žmonių gyvybių, rodo Jungtinių Tautų duomenys.

Vakarų šalių lyderiai, įskaitant JAV prezidentą Joe Bideną (Džo Baideną), sakė palaikantys Ukrainą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

EUROPOS SĄJUNGA TEGUL RŪPINASI SAVO VALSTYBĖMIS

EUROPOS SĄJUNGA TEGUL RŪPINASI SAVO VALSTYBĖMIS portretas
Kur ES buvo, kai JAV teroristai darė perversmą Ukrainoje? Ar ne pati ES rėmė Ukrainos nacionalistus? Šiandien reikėtų rūpintis, kad JAV teroristai nesukeltų trečio pasaulinio karo Europoje Ukrainos nacionalistų pagalba. Šiandien ES turėtų rūpėti, kaip uždėti apynasrį tiems nacionalistams, o ne teikti paramą tiems naciams. Kad tik ta lazda neatsisuktų kitų galu ir nevožtų pačiai ES. Kai kas jau pamiršo antro pasaulinio karo pasekmes...

?

? portretas
Už gazo pinigus

Salin vasistuojantimputina

Salin vasistuojantimputina portretas
Fasistuojantis zudikas putinas negali nusiraminti. Reiketu kaip nors rusija aptempti spygliuota tvora, kad rusai negaletu nei ieiti, nei iseiti isten.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių