Quantcast

ES rengia skubias derybas dėl kovų tarp Izraelio ir palestiniečių

Europos Sąjungos šalių užsienio reikalų ministrai antradienį rengia skubias virtualias derybas dėl besitęsiančių kovų tarp Izraelio ir palestiniečių, sekmadienį informavo bloko diplomatijos vadovas.

„Atsižvelgdamas į besitęsiantį eskalavimą tarp Izraelio ir palestiniečių ir nepriimtiną civilių aukų skaičių, antradienį šaukiu neeilinę ES užsienio reikalų ministrų vaizdo konferenciją. Koordinuosimės ir aptarsime, kaip ES gali geriausiai prisidėti prie dabartinio smurto nutraukimo“, – Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) sekmadienį parašė socialiniame tinkle „Twitter“.

Neramumų Jeruzalėje išprovokuotos didžiausios nuo 2014 metų Izraelio ir islamistų grupuotės „Hamas“ kovos nuo pirmadienio nusinešė 174 gyvybes tankiai apgyvendintame Gazos Ruože, o Izraelyje pareikalavo 10 gyvybių.

Pasak ES, J. Borrellis dėjo „intensyvias“ diplomatines pastangas, siekdamas padėti sumažinti smurto eskalavimą – vedė derybas su Izraelio ir palestiniečių lyderiais bei kaimyninių šalių diplomatijos vadovais.

„ES prioritetas ir žinia šiame kontekste išlieka aiški: smurtas turi baigtis dabar“, – sakoma bloko diplomatinės tarnybos šeštadienio pranešime.

27 ES valstybėms sunkiai sekasi užimti bendrą poziciją dėl konflikto, kai kurioms narėms, įskaitant Vokietiją, Austriją ir Slovėniją, tvirtai remiant Izraelio teisę gintis, o kitoms raginant jį pademonstruoti didesnį santūrumą.


Šiame straipsnyje: IzraelisPalestinaESkovos

NAUJAUSI KOMENTARAI

apie

apie portretas
kokias dar /derybas/ galima kalbet kai agresorius okupuoja svetymas zemes o europa dar priedo saukia kad rusas /puola/ ar jiems nuo tos sudpolitikos /stogas/ pavaziavo ar juos reketuoja jav rokfeleri korporacijos ? tik 1 aisku tai kapitalzmo puvimo agonija kai prarandamas saltas protas ir logika ,,,agresorius ka s jie bebutu privaloma teist o ne deretis nes siuo atveju jus patys tampate bendrininkais pries visuomene o ne biurokratfirmom kurios lygios 0?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių