Quantcast

Elgesys kelia šiurpą: rusų kariai nė nesusirenka Ukrainoje žuvusių karių kūnų

  • Teksto dydis:

Ukrainos parlamento narė Lesia Vasylenko pirmadienį kalbėdama CNN, Rusijos karius apibūdino kaip kenkėjus, užkrėtusius jos šalį. Jie, pasak jos, nesusirenka net žuvusių karių kūnų, praneša newsweek.com.

Paklausta, kokios buvo pastarosios dvylika valandų Kijeve, kai Ukrainos pajėgos toliau grumiasi su Rusijos kariais, siekiančiais užimti sostinę, ji atsakė: „Pragaras tęsiasi, – Ukraina apkrėsta iš visų pusių. Kariai vis arčiau ir arčiau Kijevo su savo tankais, su šarvuočiais... Vienu metu vykdomos kelios oro antskrydžių atakos. Kiekvieną rytą mes visi pabundame ir tiesiog džiaugiamės matydami dangų, saulę ir žinodami, kad esame gyvi“, – sakė ji. „Esame gyvi nepriklausomoje Ukrainoje, kuri vis dar stovi“, – atviravo L. Vasylenko.

Ji sakė, kad Ukrainoje esantys vaikai yra nuolatinėje įtampoje – miega po laiptais, rūsiuose ir metro stotyse. Rusijos invazijos pasekmės Ukrainos vaikams bus žinomos praėjus keleriems metams po karo, sakė L. Vasilenko.

„Šiuo metu vaikai, suaugusieji yra tvirtai įsitikinę, kad karas baigsis ir Ukraina laimės“, – sakė Ukrainos parlamento narė.

L. Vasylenko taip pat teigė, kad Rusijos karinės pajėgos palieka savo žuvusiuosius. Ji tai apibūdino kaip dar vieną Ukrainai tenkančią atsakomybę.

„Jie net nesustoja pasiimti kūnų“, – tarstelėjo ji. „Per penkias karo dienas žuvo per 5 tūkst. Rusijos karių... Jie neišveža kūnų, nesiunčia žuvusiųjų namo. Tai dar viena Ukrainai skirta atsakomybė. Tai – beprotiška. Atrodo, jie rusų kariai yra visiškai nežmoniški – kaip laukiniai. Veržiasi turėdami tikslą sunaikinti Kijevą ir Ukrainą“, – kalbėjo ji.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojerusų kariaižuvę žmonėskūnai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių