Quantcast

Ekvadoro kalėjime per riaušes žuvo mažiausiai 15 žmonių

Neramiai Ekvadoro kalėjimų sistemai suduotas dar vienas smūgis – per naujausias riaušes žuvo mažiausiai 15 kalinių, pranešė šios Pietų Amerikos šalies pareigūnai.

Per riaušes taip pat nukentėjo 21 žmogus, praneša Ekvadoro kalėjimus valdanti agentūra SNAI.

SNAI anksčiau paskelbė, kad taktiniai daliniai tęsia operacijas, siekdami atgauti kalėjimo, esančio Latakungos mieste, kontrolę.

Šiame objekte yra apie 4 300 kalinių, ir jis yra vienas didžiausių šalyje. Nuo 2021 metų vasario jame įvykę septyni dideli smurto protrūkiai, susiję su prekyba narkotikais, nusinešė daugiau nei 400 kalinių gyvybes.

Valdžia nesugebėjo užkirsti kelio žiauriam smurtui, kuris dažnai įtraukia peilių naudojimą ir kartais baigiasi nukirstomis galvomis.

Oficialiais skaičiavimais, perpildytuose šalies kalėjimuose yra apie 35 000 kalinių, daugelis jų – su prekyba narkotikais siejamų gaujų nariai.

Ekvadoras, besiribojantis su didžiausiomis pasaulyje kokaino gamintojomis Kolumbija ir Peru, yra narkotikų siuntų, pirmiausia į JAV ir Europą, išsiuntimo uostas.

2021 metais Ekvadoras konfiskavo rekordinį 210 tonų narkotikų (daugiausia kokaino) kiekį.

Praėjusiais metais šalyje, kurioje gyvena 17,7 mln. žmonių, nužudymų skaičius 100 tūkst. gyventojų siekė 14 atvejų, beveik dvigubai daugiau nei 2020 metais.

Siekdamas pagerinti gyvenimo sąlygas Ekvadoro kalėjimuose, prezidentas Guillermo Lasso (Giljermas Lasas) rugpjūtį pradėjo pirmąjį šalyje kalinių surašymą.

Baisiausios žudynės įvyko praėjusių metų rugsėjį Gvajakilyje esančiame Litoralio kalėjime. Tąsyk žuvo 125 kaliniai, kai kuriems iš jų buvo nukirsta galva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių