Quantcast

Egipte per krepšinio rungtynes iš dalies sugriuvus tribūnoms sužeisti mažiausiai 27 žmonės

Egipto sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad šeštadienį prie Kairo per krepšinio rungtynes iš dalies sugriuvus tribūnoms, buvo sužeisti mažiausiai 27 žmonės.

Pareigūnai teigė, kad dalis sėdynių nukrito ant žiūrovų po to, kai tribūnose kilo spūstis.

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas spaudai Hossamas Abdel Ghaffaras (Hosamas Abdel Ghafaras) sakė, kad „sužeisti 27 žmonės, kai kurie iš jų patyrė lūžius ir kraujuoja“, ir pridūrė, kad „dauguma sužeidimų nekelia pavojaus gyvybei“.

Egipto krepšinio federacija sustabdė rungtynes tarp Aleksandrijos „Al Ittihad“ ir Kairo „Al Ahly“, o į Spalio 6-osios mieste esančią Hasano Mostafos sporto salę atskubėjo pirmosios pagalbos tarnybos.

Ministerija pridūrė, kad į nelaimės vietą buvo išsiųsta daugiau nei 20 greitosios pagalbos automobilių, kurie sužeistus sirgalius išvežė į ligoninę.

Jaunimo ir sporto ministras Ashrafas Sobhi (Ašrafas Sobhis) paskyrė komitetą incidento aplinkybėms ištirti.

Sporto ministerijos atstovas spaudai Mohamedas Fawzi (Mohamedas Fauzis) vietiniam televizijos kanalui sakė, kad tribūnos sugriuvo dėl „Al Ittihad“ sirgalių antplūdžio.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, kaip daugiafunkcėje arenoje, kuri pavadinta Tarptautinės rankinio federacijos vadovo Hassano Moustafos (Hasano Mustafos) vardu, sugriuvo metalinė tribūna. Arena buvo atidaryta prieš trejus metus prieš 2021 metų pasaulio vyrų rankinio čempionatą, kurio šeimininku buvo Egiptas.

Su sportu susiję incidentai Egipte nėra reti.

2012 metais per riaušes pakrantės Port Saido mieste įvyko vienas didžiausių pasaulyje su futbolu susijusių incidentų, per kurį žuvo daugiau kaip 70 žmonių.

2015 metais 22 sirgaliai žuvo per muštynes, kurias sukėlė policijos prie stadiono Kairo priemiestyje paleistos ašarinės dujos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių