Quantcast

E. Muskas tviterio įraše užsipuolė atsistatydinantį atsako į COVID-19 pandemiją patarėją

  • Teksto dydis:

Elonas Muskas (Ilonas Maskas) sekmadienį socialiniame tinkle „Twitter“ užsipuolė atsistatydinantį vyriausiąjį Jungtinių Valstijų užkrečiamųjų ligų pareigūną ir pagrindinį atsako į COVID-19 pandemiją patarėją Anthony Fauci (Entonį Faučį), taip sukeldamas pasipiktinimą.

„Mano įvardžiai yra patraukti baudžiamojon atsakomybėn/Fauci“, – teigė milijardierius „Twitter“ vadovas, parodijuodamas lytį nurodančių įvardžių po savo vardo ir pavardės praktiką, taip pat užsimindamas apie dešiniųjų kampaniją apkaltinti A. Fauci nusikaltimais, susijusiais su jo dalyvavimu šalies COVID-19 politikoje.

E. Muskas taip pat paskelbė memą, kuriame A. Fauci sako JAV prezidentui Joe Bidenui (Džo Baidenui): „Tik dar vieną uždarymą, mano karaliau...“, taip akivaizdžiai kritikuodamas šią COVID-19 poveikio mažinimo priemonę, kurią E. Muskas ne kartą peikė, bet kuri šalyje nebuvo įdiegta daugiau nei metus.

Pandemijos pradžioje E. Muskas tviteryje rašė, kad susirūpinimas dėl viruso yra „kvailas“, o nuo tada, kai perėmė „Twitter“, panaikino savo politiką, nukreiptą prieš COVID-19 dezinformaciją.

Verslininko įrašas greitai išplito ir per 11 valandų sulaukė daugiau nei 800 000 „patiktukų“, tačiau sulaukė ir aštrios kritikos.

Vakcinų mokslininkas ir autorius Peteris Hotezas (Piteris Hotezas) paragino E. Muską ištrinti tviterio įrašą, sakydamas: „200 000 amerikiečių be reikalo prarado savo gyvybes nuo COVID-19 dėl tokios prieš mokslą nukreiptos retorikos ir dezinformacijos.“

Demokratų senatorė Amy Klobuchar (Eimi Kloubušar) gyrė A. Fauci už tai, kad jis „ramiai vedė mūsų šalį per krizę“, ir kreipėsi į E. Muską, klausdama: „Ar galėtumėte tiesiog palikti gerą žmogų ramybėje, kai, regis, nepaliaudamas siekiate dėmesio?“

Tačiau E. Muskas sulaukė pagyrų iš dešiniojo sparno atstovų.

Respublikonų kongreso narė Marjorie Taylor Greene (Mardžori Teilor Grin), kuri buvo pašalinta iš „Twitter“ dėl COVID-19 dezinformacijos, bet kurios paskyra buvo atkurta vadovaujant E. Muskui, rašė tviteryje: „Aš patvirtinu tavo įvardžius, Elonai.“

Respublikonų įstatymų leidėjai pažadėjo, kad sausio mėnesį perėmę Atstovų Rūmų kontrolę, apklaus A. Fauci, su vyriausiuoju imunologu ne kartą ginčijęsi dėl vakcinų nuo koronaviruso, privalomų kaukių ir kitų su pandemija susijusių klausimų.

81 metų A. Fauci šį mėnesį turi pasitraukti iš vyriausybinių pareigų kaip J. Bideno vyriausiasis patarėjas medicinos klausimais ir Nacionalinio alergijų ir infekcinių ligų instituto, kuriam vadovavo nuo 1984 metų, direktorius.

Tikėtina, kad lapkričio mėnesį buvo paskutinis A. Fauci pasirodymas Baltuosiuose rūmuose, kai jis išpeikė blogų sveikatos patarimų plitimą internete ir sakė, kad sunkiausias dalykas, su kuriuo jam teko susidurti vadovaujant JAV kovai su COVID-19, buvo šalies poliarizacija pagal politines linijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių