Quantcast

Dviem JAV Kongreso nariams nustatytas koronavirusas

Du JAV įstatymų leidėjai, įskaitant Floridos atstovą, trečiadienį tapo pirmaisiais Kongreso nariais, paskelbusiais, kad jiems testais nustatytas naujasis koronavirusas.

Kongresmeno Mario Diazo-Balarto (Marijaus Diaso-Balarto) biuras išplatino pranešimą, kuriame rašoma, kad įstatymų leidėjui „visai neseniai buvo pranešta, kad jam nustatyta [koronaviruso infekcija] COVID-19“. 

Respublikonas M. Diazas-Balartas išrinktas Majamyje. Kiek anksčiau Majamio miesto meras Francis Suarezas (Fransis Suaresas) pranešė, kad jam praėjusią savaitę buvo nustatytas koronavirusas. 

Abu politikai laikosi Ligų prevencijos ir kontrolės centrų (CDC) rekomendacijų dėl saviizoliacijos namuose. 

M. Diazui-Balartui patvirtinta koronaviruso diagnozė paskatino nedelsiant izoliuotis antrą pagal rangą Atstovų Rūmų respublikoną Steve'ą Scalise'ą (Stivą Skalisą), kuris praėjusią savaitę ilgai bendravo su kolega. 

„Laimei, nejaučiu jokių simptomų. Tęsiu darbą nuotoliniu būdu prie Kongreso kovos su koronavirusu teisės aktų ir palaikysiu glaudų ryšį su [Donaldo] Trumpo (Donaldo Trampo) administracijos pareigūnais, siekiant, kad būtų toliau imamasi skubių veiksmų kovai su šia krize“, – rašoma S. Scalise'o išplatintame pareiškime.     

Demokratas Benas McAdamsas (Benas Makadamsas) iš vakarinės Jutos valstijos tapo antruoju kongresmenu, paskelbusiu apie jam nustatytą COVID-19.

Šeštadienį vakare sugrįžęs iš Vašingtono B. McAdamsas pajuto peršalimo simptomus.  

„Simptomai sustiprėjo, man pakilo temperatūra, atsirado sausas kosulys ir dusulys. Izoliavausi“, – sakė kongresmenas.  

Antradienį jam buvo atliktas tyrimas, o trečiadienį patvirtinta koronaviruso diagnozė. B. McAdamsas liko izoliuotas namuose.

Kongreso gydytojo pranešime, kurį išplatino Atstovų Rūmų pirmininkė demokratė Nancy Pelosi (Nensi Pelouzi), rašoma, kad M. Diazas-Balartas ir B. McAdamsas „serga, tačiau jų būklė gera“. 

Jie laikosi sveikatos priežiūros pareigūnų paskelbtų rekomendacijų dėl saviizoliacijos, priduriama pranešime.  

M. Diazas-Balartas sakė, kad laikosi karantino ir dirba iš savo buto Vašingtone.

„Noriu, kad visi žinotų, jog jaučiuosi kur kas geriau“, – sakė jis.

„Visgi labai svarbu, jog visi žiūrėtų į tai labai rimtai ir paisytų CDC rekomendacijų, kad nesusirgtų ir neplatintų viruso“, – pabrėžė jis.  

Keli JAV įstatymų leidėjai izoliavosi po kontakto su vyru, dalyvavusiu šalia Vašingtono vykusioje konservatorių konferencijoje, po kurios jam buvo diagnozuotas koronavirusas. 

Jungtinėse Valstijose nuo koronaviruso mirė 150 žmonių, patvirtinta daugiau nei 9 300 užsikrėtimo atvejų, skelbia duomenis renkantis Johnso Hopkinso (Džonso Hopkinso) universitetas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių