Quantcast

Dėl streiko uždarytas Eiffelio boštas

Vienas pagrindinių Paryžiaus lankytinų objektų – Eiffelio (Eifelio) bokštas – penktadienį buvo uždarytas dėl aptarnaujančio personalo streiko, pranešė prancūzų laikraštis „Le Figaro“.

Eiffelio bokštą aptarnaujančios kompanijos atstovai nurodė, kad dėl darbuotojų streiko nepriimami lankytojai, nes neįmanoma „garantuoti būtino saugumo“.

Skelbiama, kad nuo gruodžio pradžios, kai Prancūzijoje prasidėjo protestai prieš pensijų reformą, Eiffelio bokštas uždaromas jau trečią kartą.

Vėliau penktadienį pensijų reformos projektas turėtų būti svarstomas Prancūzijos vyriausybės posėdyje.

Profesinės sąjungos protestuoja prieš planą sukurti vieną bendrą Prancūzijos pensijų sistemą, kuri panaikintų dešimtis specialių schemų, numatančių ankstesnį išėjimą į pensiją ir kitas privilegijas virtinei darbuotojų, daugiausia viešajame sektoriuje.

Vykdant reformas siekiama sukurti bendrą pensijų sistemą iš 42 atskirų šalyje naudojamų modelių, suteikiančių galimybę anksčiau išeiti į pensiją ir kitų lengvatų viešojo sektoriaus darbuotojams, taip pat teisininkams, fizioterapeutams ir net Paryžiaus operos teatro darbuotojams.

Kritikai teigia, kad naujovės privers milijonus žmonių dirbti ilgiau ir gauti mažesnę pensiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stebintis

Stebintis portretas
Taip, tokio "lochelio" senokai nebuvo... :DDD

WW

WW portretas
Kokia bebutu vadovybe,kaip jus issireiskete, prancuzai vistiek priesinsis pensiju reformai, nes labai gerai gauti iv. lengvatas ir privilegijas. Macronas nori padaryti tvarka siame chaose ir, tikiuosi, padarys,kiek jie ten bestreikuotu. Sekmes ir tvirtybes Macronui!

Rapolas

Rapolas portretas
Kada keisis sios salies vadovybe? Ar jie nemato, kad tokios netvarkos Prancuzijoje, o ir visoje Europoje dar nera buve? Gal laikas keisti tolerastine kumpanosiu primesta politika?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių