Quantcast

Dėl Rio de Žaneiro miesto tarybos narės nužudymo areštuoti du policininkai

  • Teksto dydis:

Brazilijoje tiriant juodaodės aktyvistės Marielle Franco (Marielės Franku) nužudymą antradienį buvo sulaikyti du policijos pareigūnai.

Tai pirmieji areštai šioje visą Braziliją sukrėtusioje žmogžudystės byloje. 

Kairiųjų pažiūrų M. Franco buvo Rio de Žaneiro miesto tarybos narė. Lūšnyne užaugusi moteris ilgainiui tapo gerbiama juodaodžių, skurstančiųjų ir LGTB bendruomenės teisių gynėja.

M. Franco buvo nušauta prieš metus, kai prie jos automobilio prisigretino užpuolikų mašina. Per išpuolį taip pat žuvo miesto tarybos narės vairuotojas. 

M. Franco nevengė kritikuoti policijos dėl smurto prieš neturtinguosius.

Apie policininkų areštą tiriant M. Franco nužudymo bylą pranešė naujienų tinklalapis G1.

G1 turimais duomenims, 48 metų karo policijos seržantas Roni Lessa (Ronis Lesa) areštuotas dėl įtarimų nušovus M. Franco. Tuo tarpu 46 metų Elcio Vieira de Queirozas (llsiju Vjeira di Keirosas), pašalintas iš karo policijos, įtariamas vairavęs automobilį, iš kurio 2018 metų kovo 14 dieną Rio de Žaneire buvo nušauta tarybos narė.

Kaip pranešė tinklalapis, prokurorai mano, kad M. Franco nužudymas buvo kruopščiai planuojamas tris mėnesius.

Po 2016-ųjų Rio de Žaneiro vasaros olimpinių žaidynių mieste smarkiai išaugo nusikalstamumas, siejamas su narkotikų prekeivių gaujų tarpusavio konkurencija, taip pat padaugėjo šių gaujų narių susirėmimų su saugumo pajėgomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių