Quantcast

Dėl A. Navalno gyvybės kovos vokiečiai: į Rusiją išskrido medikų orlaivis

Iš Vokietijos į Rusiją paimti rusų opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno iš Sibiro ligoninės penktadienį išskrido medikų orlaivis, pranešė vokiečių žiniasklaida.

Orlaivis Bavarijos Niurnbergo miestą paliko 3 val. 11 min. vietos (4 val. 11 min. Lietuvos) laiku, pranešė dienraštis „Bild“.

Vienos Vokietijos nevyriausybinės organizacijos vadovas kiek anksčiau naujienų agentūrai AFP sakė, jog aktyvistai deda pastangas, kad įnirtingas Kremliaus kritikas A. Navalnas, paniręs į komą dėl įtariamo apnuodijimo per išvyką Sibire, būtų nugabentas gydyti į Berlyną.

„Dėl humanitarinių priežasčių... organizavome lėktuvą su medicinos įranga, galintį nuskraidinti Navalną į Vokietiją“, – sakė fondo „Kinas už taiką“ vadovas Jaka Biziljis (Jaka Bizilis).

Ši organizacija ir anksčiau yra teikusi pagalbą Rusijos opozicijos nariams. 2018 metais ji organizavo protestų grupės „Pussy Riot“ nario Piotro Verzilovo medicininę evakuaciją – irgi po įtariamo apnuodijimo.

Vokietijos naujienų agentūrai DPA J. Biziljis sakė, kad prestižinė Berlyno ligoninė „Charite“ sutiko gydyti A. Navalną ir kad prašymas jį perkelti buvo gautas iš opozicionieriaus šeimos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių