Quantcast

Dėl koronaviruso protrūkio karantinuotas JAV lėktuvnešis vėl išplaukė į jūrą

Beveik dviem mėnesiams Guame dėl koronaviruso protrūkio karantinuotas JAV lėktuvnešis „USS Theodore Roosevelt“ ketvirtadienį išėjo į jūrą mokymų, ruošdamasis grįžti į tarnybą Ramiajame vandenyne.

Laivas buvo pastatytas į doką Guame kovo 27 dieną, o 4 800 įgulos nariai rotacijos tvarka izoliavosi. Per tą laikotarpį virusas buvo patvirtintas daugiau nei 1 000 jūreivių.

„Sugrįžti į jūrą yra nuostabu, – pareiškime cituojamas 9-osios lėktuvnešių smogiamosios grupės vadas kontradmirolas Stu Bakeris (Stju Beikeris). – Faktas, kad „Theodore Roosevelt“ ir 11-asis lėktuvnešių aviacijos sparnas žengė dar vieną žingsnį sugrįžimo prie savo misijos Indijos ir Ramiajame vandenynuose link, yra didžiulis pasiekimas įgulai.“

Kaip anksčiau šią savaitę naujienų agentūrai AP iš lėktuvnešio duotame interviu pažymėjo naujasis laivo kapitonas Carlos Sardiello (Karlas Sardieljas), laivas išplauks su mažesne, apytiksliai 3 000 narių įgula, o krante liks maždaug 1 800 jūreivių, kurie vis dar yra izoliuoti arba dirba su karantinuotais kolegomis.

Tarp karantino besilaikančių karių yra 14, kuriems neseniai buvo diagnozuota COVID-19 infekcija, nors prieš kelias dienas jiems buvo leista sugrįžti į lėktuvnešį.

Paslaptingas pakartotinis užkrato plitimas tarp jūrininkų trukdo pasveikti visai įgulai. Be to, iškilo klausimų apie testavimo kokybę, taip pat kiek laiko kariai gali sirgti ir užkrėsti kitus.

Laivo vadai planuoja apytiksliai per dvi savaites ugdyti gebėjimus užtikrinti lėktuvnešio funkcijas – pavyzdžiui, orlaivių pilotai treniruosis pakilti ir nutūpti ant lėktuvnešio denio.

Paskui laivas sugrįš į Guamą, kur paims pasveikusius įgulos narius. Jei viskas klostysis gerai, „Theodore Roosevelt“ vėl imsis vykdyti operacijas, o galiausiai sugrįš namo į San Diegą.

Laivas buvo kruopščiai išvalytas, o įgulos nariai imasi įvairių atsargumo priemonių, siekdami užkirsti kelią naujam protrūkiui. Jie laikosi socialinio atstumo, nuolat tikrinasi dėl COVID-19, dėvi kaukes ir pietauja mažesnėmis grupėmis.

„Manau, kad esame sudarę sąlygas didelei sėkmės tikimybe. Ketiname išeiti į jūrą ir atlikti savo misiją“, – AP pareiškė C. Sardiello.

„Theodore Rossevelt“ buvo atsidūręs kontroversijos, nulėmusios ankstesnio kapitono atleidimą ir karinio jūrų laivyno sekretoriaus atsistatydinimą, centre. Be to, buvo pradėtas nuodugnus tyrimas dėl protrūkio priežasties ir laivyno vadovybės atsako į susidariusią padėtį.

„Pasiekti tai, ką turime šiandien, buvo beprecedentis iššūkis. Didžiuojuosi komandos „Rough Rider“ atkaklumu ir ištverme netikrumo akivaizdoje“, – cituojamas C. Sardiello pareiškime, paskelbtame laivui palikus Guamą.

„Esame nepaprastai dėkingi už tikslinę paramą ir svetingumą gubernatorei Leon Guerrero (Leon Gerero), jos personalui ir Guamo žmonėms“, – pridūrė kapitonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pabego

pabego portretas
nuo visu vyrusu ir grinam ore taps sveiki ?...

...

... portretas
Bus ten paskandintas su visu virusu?.. :s
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių