Quantcast

JAV patvirtino sankcijas V. Putinui, S. Lavrovui ir Rusijos pajėgų vadovybei

JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) administracija penktadienį patvirtino sankcijas Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ir užsienio reikalų ministrui Sergejui Lavrovui dėl Maskvos karinio įsiveržimo į Ukrainą, pranešė Iždo departamentas.

Sankcijos taip pat įvedamos Rusijos gynybos ministrui Sergejui Šoigu ir kariuomenės Generalinio štabo viršininkui Valerijui Gerasimovui.

„Iždo departamentas toliau primeta kainą Rusijos Federacijai ir prezidentui Putinui už jų brutalų ir neišprovokuotą puolimą prieš Ukrainos žmones, – sakoma iždo sekretorės Janet Yellen (Džanet Jelen) pranešime. – Kaip vakar sakė prezidentas Bidenas, Putinas atmetė visas Jungtinių Valstijų ir jų sąjungininkių bei partnerių geranoriškas pastangas spręsti abipuses saugumo problemas dialogu ir išvengti nereikalingo konflikto bei užkirsti kelią žmonių kančioms.“

Esame vieningi su mūsų tarptautiniais sąjungininkais ir partneriais.

„Esame vieningi su mūsų tarptautiniais sąjungininkais ir partneriais, kad užtikrintume, jog Rusija sumokėtų brangią ekonominę ir diplomatinę kainą už savo tolesnę invaziją į Ukrainą. Jei bus būtina, esame pasiruošę primesti tolesnę kainą Rusija dėl jos pasišlykštėtino elgesio pasaulio scenoje.“

Iždo departamentas nurodė anksčiau įtraukęs į asmenų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašus 11 Rusijos saugumo tarybos narių ir pažadėjo toliau imtis priemonių prieš „valdantįjį elitą“, kol Rusija tęs savo „pasirinktą brutalų karą“.

V. Putinas pajėgas į kaimyninę provakarietišką šalį pasiuntė anksti ketvirtadienį, žadėdamas Ukrainą „demilitarizuoti“ ir „denacifikuoti“, taip pat sustabdyti „genocidą“, neva vykdytą prieš Donbaso prorusiškų separatistinių regionų gyventojus. Puolimas prasidėjo nuo gausių aviacijos ir raketų smūgių, paskui į Ukrainą iš rytų ir pietų, taip pat iš Baltarusijos šiaurėje pradėjo veržtis sausumos pajėgos.

Vakarų šalys, įskaitant Jungtinę Karalystę, Kanadą ir Europos Sąjungą, į šią invaziją atsakė griežtomis sankcijomis ir pažadėjo suvaržymus toliau griežtinti, jeigu Rusija nesustabdys agresijos.


Šiame straipsnyje: JAVKanadasankcijoskaras UkrainojeVladimiras PutinasSergejus Lavrovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių