Quantcast

Dėl COVID-19 suvaržymų Roterdame kilo didžiulės riaušės: meras apibūdino kaip smurto orgiją

Penktadienį Roterdame kilo riaušės po to, kai buvo paskelbta apie dalinį karantiną dėl COVID-19. Protestuotojai padegė policijos automobilį ir mėtė akmenis, o Nyderlandų policija paleido įspėjamuosius šūvius, sužeidusius mažiausiai du žmones, praneša AFP.

Chaosas prasidėjo po protesto prieš COVID-19 suvaržymus ir valdžios planus apriboti neskiepytų žmonių patekimą į tam tikras vietas.

Per neramumus vienoje pagrindinių Roterdamo komercinių gatvių dešimtys žmonių buvo sulaikyta, o septyni buvo sužaloti, įskaitant policijos pareigūnus.

Praeitą šeštadienį Nyderlandai tapo pirmąja Vakarų Europos valstybe grąžinusia dalinį karantiną. Apribojimai restoranams, parduotuvėms ir sporto renginiams buvo įvesti mažiausiai trims savaitėms.

„Įspėjamieji šūviai buvo iššauti kelis kartus. Vienu metu padėtis tapo tokia pavojinga, kad pareigūnai baiminosi, jog teks šaudyti į taikinius“, – teigė policija.

Įspėjamieji šūviai buvo iššauti kelis kartus. Vienu metu padėtis tapo tokia pavojinga, kad pareigūnai baiminosi, jog teks šaudyti į taikinius.

Roterdamo meras Ahmedas Aboutalebas, kalbėdamas apie riaušes, jas apibūdino kaip „smurto orgija“.

„Galiausiai policininkai jautė poreikį išsitraukti ginklus, kad apsigintų“, – sakė jis žurnalistams.

Policija neatskleidė, kiek žmonių sužalojo įspėjamieji šūviai, tačiau visuomenins transliuotojas NOS paskelbė, kad buvo du sužeistieji.

Nyderlandų žiniasklaida pranešė, kad keli šimtai protestuotojų skandavo įvairius šūkius, reikalaudami „laisvės“, o tada ėmė mėtyti akmenis į policijos pareigūnus ir ugniagesius bei padegė kelis elektrinius paspirtukus.

Riaušių policija su skydais ir lazdomis žmonių grupes nukreipė nuo įvykio vietos, o gatvėse patruliavo raitoji policija ir pareigūnai su mikroautobusais.

Roterdamo policijai į pagalbą teko pasitelkti pajėgas iš kitų šalies vietų.

Roterdamo savivaldybė išplatino perspėjimą, draudžiantį žmonėms rinktis riaušių vietoje, kad būtų atkurta viešoji tvarka, o pagrindinė traukinių stotis buvo uždaryta.

Dėl riaušių kilo įtampa prieš šeštadienį planuojamas tūkstantines demonstracijos Amsterdame ir Bredoje.

Nyderlandai, kaip ir likusi Europa, susiduria su augančiais COVID-19 atvejų skaičiais. Penktadienį pranešta apie daugiau nei 21 tūkst. naujų atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Karolis

Karolis portretas
Tokie komentatoriai, kaip “Taigi taigi “ ir “Nuomone”, primena ta šakala is kino filmo “ Mauglis”. Bailus, izulus, bet niekas net jo vardo neatsimena.

Taigi taigi

Taigi taigi portretas
Pasirodo ir Olandijoje antivakserinė šunauja sugeba kelti riaušes. O, aš galvojau tik Lietuvoje yra pakankama riaušėms kelti "naudingų idiotų" masė.

matai

matai portretas
dar atsiranda kom pritarianciu fasistyniam diktatui nesuprantantys siomarmalo tiks lo arba tiesiog s kleisdami valdziagyviu mela pa gal svab aaa....===
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių