Quantcast

Dega didžiausias Lenkijos nacionalinis parkas

Lenkijoje dega Bebro nacionalinis parkas. Liepsnose paskendo apie 6 000 hektarų plotas (maždaug 10 proc. parko teritorijos), šimtai ugniagesių bando suvaldyti liepsnas, praneša transliuotojas BBC.

Kaip teigia aplinkos ministras Michalas Wosas, didžiulis miško gaisras kilo sekmadienį, ir tikėtina, kad gaisrą sukėlė neteisėtas žolės deginimas šalia parko.

Situaciją pablogina dar tai, kad Lenkija šiuo metu išgyvena vieną didžiausių sausrų per dešimtmečius.

Parke gyvena briedžiai, bebrai, unikalios paukščių rūšys, yra pažintinių takų. Parkas geriausiai žinomas savo pelkynais ir šlapžemėmis. Jis įsikūręs Lenkijos šiaurės rytuose, netoli sienos su Baltarusija.

„Neįmanoma, kad šiuo metų laiku gaisras kiltų pats savaime, – dabar ne vasaros vidurys, nėra karščio ir audrų. Nežinau, kaip tai pavadinti. Kvailumu? Neatsakingumu?“ – teigė parko direktorius Andrzejus Grygorukas.

„Neįmanoma apskaičiuoti nuostolių. Tai tragedija, negalima apibūdinti. Mums gali tekti kovoti su šiuo gaisru mėnesius“, – Lenkijos transliuotojui TVN sakė parko darbuotoja Janina Agnieszka Zach.

Gesina gausios pajėgos

Gesinti didžiausiame Lenkijos nacionaliniame parke kilusio gaisro buvo nusiųsti šeši lėktuvai, regione esantys kariai, papildomos ugniagesių pajėgos ir policijos sraigtasparniai.

IAR pranešime nurodoma, kad su gaisru, kuris yra didžiausias regione per daug metų, kovoja 36 ugniagesių komandos.

Vidaus reikalų ministras Mariuszas Kaminskis (Mariušas Kaminskis) sakė, kad ugniagesiams iš oro padės du policijos sraigtasparniai, „Black Hawk“ ir „Bell“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kada bus sugauti tie kremliaus padegejai? Kalifornija padege, Australija padege, Ukraina padege, dabar Lenkija... Kada gaus per spranda?

taigis

taigis portretas
deginkite dar zoles greit nebus kuom kviepuoti,sunaikinsim gamta ir save, prie to einam durniu pasaulis ,nebereikalo dievas mus retina,sito nusipelnem ,patys save naikinam kai nera mastymo kas kaltas,,,,,,,,,,,

Liepa

Liepa portretas
Kas čia per naujiena???Kas su tais masiniais padegimais susiję.Baisus naikinimas augmenijos gyvūnijos ir visko kas sukurta.Kas darosi ,nebeaišku?????????????
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių