Quantcast

Dar daugiau skrydžių iš Irako į Minską: bilietus jau spėjo išgraibstyti iki pat rudens

  • Teksto dydis:

Nacionalinio Minsko oro uosto interneto svetainėje pranešta, kad į Baltarusijos sostinę bus pradėti vykdyti skrydžiai iš dar trijų Irako miestų, skelbiama portale the-village.me.

Trys skrydžiai į Minską

Rašoma, kad irakiečiai į Minską vyks iš Barsos Suleimanijos ir Erbilio miestų. Pirmasis skrydis iš Suleimanijos numatytas šiandien, rugpjūčio 2 d., apie 14.50 val.

Skrydžiai iš Barsos ketvirtadieniais turėtų vykti nuo rugpjūčio 5 d. iki spalio 29-osios. Erbilio – sekmadieniais nuo rugpjūčio 7 d. iki spalio 30-osios. Tuo tarpu, iš jau minėtos Suleimanijos irakiečiai skris į Baltarusijos sostinę pirmadieniais iki rugpjūčio 25 dienos.

Oro uosto interneto svetainėje skelbiama, kad visi bilietai iš Barsos į Minską jau parduoti iki rugpjūčio 26 dienos. O iš Erbilio – iki spalio pabaigos. Norintiems minėta kryptimi skristi iš Suleimanijos, kol kas bilietų rezervuotis nėra galimybės.

A. Lukašenkos pažadas

Skrydžių iš Irako į Minską daugėjimas, gali būti susijęs su Aliaksandro Lukašenkos pažadu Lietuvai, kai šis pareiškė, kad jo šalis sustabdys Baltarusijos teritoriją kertančius neteisėtus migrantus.

Šis pareiškimas nuskambėjo Lietuvai dėl migrantų iš Baltarusijos antplūdžio paskelbus valstybės masto ekstremalią situaciją.

„Sąžiningai pasakiau, kad mes nebelaikysime tų, kuriuos jūs smaugėte Afganistane, Irane, Irake. Dėl jūsų sankcijų mes tam neturim nei pinigų, nei jėgų“, – A. Lukašenka sakė per renginį Nepriklausomybės dienos proga.

Taip pat Baltarusijos prezidentas yra užsiminęs, kad iki šiol į Lietuvą plūstančių pakankamai taikių migrantų srautus gali pakeisti ginkluoti musulmonai.

Anot A. Lukašenkos, musulmonai nori keršyti Lietuvai dėl jos elgesio su migrantais, neva mūsų pasieniečiai negražiai elgiasi su nėščiomis moterimis.

„Kai tik Artimuosiuose Rytuose pamatė tuos vaizdus, šiandien jau mūsų tarnybos dirba, kad nepraleistų žmonių su ginklais. O jie veržiasi čia su ginklais. Tai – radikalūs musulmonai. Ir tai tik pradžia. Aš jau sakiau, kad toliau jau eis ginkluoti žmonės, ir jei tas žmogus, perėjęs Sirijos karą, pateks prie sienos, tai jis ne tik gins nėščias musulmonų moteris. Jūs juk suprantate, kas ten tada dėsis“, – kalbėjo A. Lukašenka.

Muša rekordus

Primename, kad šį savaitgalį nelegalių migrantų antplūdis į Lietuvą pasiekė dar neregėtą mastą.

„Šiandien, jau per pusę paros matome, kad yra fiksuotas didžiausias šiemet per parą sulaikytų migrantų skaičius. Jau yra sulaikyta daugiau kaip 200 neteisėtų migrantų“, – sekmadienį komentavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis.

Anot pasieniečio, akivaizdu, kad sekmadienį vos per pusdienį srautas buvo kur kas didesnis nei per šeštadienio visą parą, kai buvo sulaikyti 144 migrantai. Vis plūstančių migrantų tuoj nebus, kur apgyvendinti.

Siūlys pinigų

Lietuvos pasieniečiai ir migracijos pareigūnai siūlys pinigų į kilmės šalį norintiems grįžti neteisėtiems migrantams, taip siekiant paspartinti jų readmisiją, pranešė Migracijos departamento vadovė.

„Šis įstatymas suteikia įgaliojimus pasieniečiams ir migracijai siūlyti tokius kišenpinigius norintiems grįžti. Šiuo metu rengiame tai įteisinančią tvarką“, – BNS pirmadienį sakė departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė.

Šiuo metu pasiūlyti pinigų lėktuvo bilietui, kišenpinigių sugrįžimui ir lėšų reintegracijai siūlo Lietuvoje veikiantis Tarptautinės migracijos organizacijos padalinys, teigė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lėktuvų skrydžiai

Lėktuvų skrydžiai portretas
Landsbergis nuvyko į Iraką ir ką pasiekė - tris naujas vietas iš kurių prasidėjo skrydžiai į Minską. Batka irgi patenkintas Landsbergio veiksmais - padėjo rasti skrydžių nišą, kai skrydžiai į Europą blokuojami. Lukašenkos civilinė aviacija atsigaus.

Anonimas

Anonimas portretas
Salam aleikum gerbiamieji.....

varykit

varykit portretas
visus i savo tevyne nes cia jie susals o islaikyt jei nori briuseis tai parsiveza pas save ir paskirsto po siltus krastus juk merkel labai nori tai ir duokit jai gal su putka pasidalins juk sibiras platus komjaunuoliskom statybom linke pavadovaus nes putkai padare gera paslauga su sankcijom batka /suziedavo/ su putka o musu politpridurkai nesuprasdami tu povilvingrybiu ir toliau vaziavo tais paciais politsunkeliais kol nenu.sirito i griovi /ir ne 1 o kartu su pabegeliais ======
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių