Quantcast

Danija sušvelnins kai kuriuos apribojimus dėl COVID-19

Danija, kur dalinis karantinas galioja nuo gruodžio pabaigos, trečiadienį paskelbė, kad sušvelnins kai kuriuos ribojimus, bet daugumą jų paliks galioti nepaisydama opozicijos protestų.

Nuo pirmadienio danai vėl galės lankytis kai kuriose parduotuvėse ir dalyvauti nedidelės apimties sporto ar bendruomenių veikloje, be to, kai kuriose vidurinėse mokyklose šalies vakaruose bus atnaujintas kontaktinis mokymas.

Bus leista vėl atsidaryti nebūtinų prekių parduotuvėms, kurių plotas neviršija 5 tūkst. kv. m ir kurios yra ne parduotuvių centruose, taip pat kai kurioms universalinėms parduotuvėms, bet jos turės gauti sveikatos apsaugos pareigūnų leidimą ir riboti lankytojų skaičių.

Veikloje, kurią bus leista atnaujinti, vienu metu vienoje vietoje galės dalyvauti ne daugiau kaip 25 žmonės, ji turės vykti lauke. Šiuo metu leidžiama bendroje veikloje dalyvauti ne daugiau kaip penkiems žmonėms.

Vis dėlto daugelis apribojimų pratęsti iki balandžio 5-osios. Jie apima draudimą dirbti barams ir restoranams, išskyrus maisto išsinešti tiekimą, ir nuotolinį mokymą daugumoje vidurinių mokyklų ir aukštojo mokslo įstaigų.

Neskaitant leistinos veiklos, viešai bus leidžiama burtis ne daugiau kaip penkiems žmonėms.

Karantinas švelninamas pagal parlamentinių partijų susitarimą, bet dešiniojo sparno opozicinės partijos norėjo daugiau.

Danijoje, kur dauguma užsikrėtimo atvejų dabar siejama su vadinamąja britiškąja koronaviruso atmaina, šiuo metu išaiškinama apie 500 naujų COVID-19 atvejų per dieną. Per sergamumo piką gruodžio pabaigoje šis skaičius buvo septyniskart didesnis, rodo oficialūs duomenys.

Pradinės mokyklos vėl buvo atidarytos vasario pradžioje, sumažėjus per parą nustatomam užsikrėtimo atvejų skaičiui, o praėjusią savaitę vyriausybė paskelbė smarkiai didinanti testavimą, kad būtų galima greičiau atverti visuomenę. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žaliasis valstietis

Žaliasis valstietis portretas
O Karbauckis ką šiuo klausimu?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių