Quantcast

D. Trumpas apie virusą: esame kare, tiesiogine prasme esame kare

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) sekmadienį pranešė įsakęs šalyje susidariusiuose koronaviruso išplitimo židiniuose įkurti krizinius medicinos centrus, kuriuose būtų 4 000 vietų ligoniams gydyti.

Per spaudos konferenciją D. Trumpas sakė paliepęs krizių valdymo agentūrai FEMA įkurti šias medicinos stotis Niujorko, Kalifornijos ir Vašingtono valstijose.

Pasak prezidento, aštuonios stotys Kalifornijoje turės 2 000 lovų, o keturiose stotyse Niujorko ir Vašingtono valstijose bus po tūkstantį lovų.

„Noriu patikinti Amerikos žmones, jog kiekvieną dieną darome viską, ką galime, kad pasipriešintume ir galiausiai įveiktume šį siaubingą nematomą priešą“, – kalbėjo D. Trumpas.

„Esame kare, tiesiogine prasme esame kare“, – pridūrė jis.

Iki šiol Jungtinėse Valstijose nustatyta beveik 33 tūkst. infekcijos COVID-19 atvejų, o 409 pacientai mirė, rodo Johnso Hopkinso (Džonso Hopkinso) universiteto statistika.

Esame kare, tiesiogine prasme esame kare.

D. Trumpas sakė patvirtinęs prašymą paskelbti didelės nelaimės padėtį Niujorko valstijoje, kur užregistruota didžioji dalis užsikrėtimo koronavirusu atvejų šalyje.

Prezidentas pridūrė patvirtinęs prašymą paskelbti tokią padėtį Vašingtono valstijoje ir „labai greitai“ padarysiantis tai Kalifornijoje.

Per kasdiene tapusią spaudos konferenciją Baltuosiuose rūmuose D. Trumpas sakė žurnalistams, kad federalinė vyriausybė skirs lėšų, kad minėtose trijose valstijose Nacionalinės gvardijos kariai padėtų valdyti viruso plitimą.

Jis pridūrė, kad JAV sausumos pajėgų Inžinerijos korpusas padės pastatyti laikinus medicinos centrus Niujorke ir kad Los Andžele bus naudojamas JAV karinių pajėgų laivas ligoninė „USNS Mercy“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Na va po 3 metu prastovos fema dirbt prades degindami lavonus kausais ir ne tik mirusius o ir besibaigiancius dar gyvus.ir komentu man nerasykit jau 3 metai kaip ruosesi tam.galvojau karas o cia baisiau pridare idiotai rotsildai ir dar kelios pavardes
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių