Quantcast

D. Kuleba: dabar Ukrainai svarbiausia – naikintuvai

Ukrainai svarbiausias užsienio karinės pagalbos teikimo jai klausimas yra naikintuvų pristatymas. Tai sekmadienį parodytame interviu televizijos kanalui CBS pareiškė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba.

„Ypač trūksta lėktuvų, naikintuvų, kadangi, deja, Ukrainos ir Rusijos karinių oro pajėgų galios negalima lyginti“, – sakė Ukrainos diplomatijos vadovas, paprašytas patikslinti, kokios ginkluotės ir karinės technikos labiausiai reikia Kyjivui. Pasak jo, „tai skubiausias klausimas“. „Tiesą sakant, mes nesuprantame visų mums pateiktų paaiškinimų, kodėl mums negalima perduoti šių lėktuvų. Mes tęsime spaudimą mūsų partneriams, prašydami šios pagalbos“, – pabrėžė D. Kuleba.

„Jūs manęs klausiate, ar NATO mus apgins? Na, aš šito nesitikiu. Mes tik prašome: apginkluokite Ukrainą, o visa kita mes jau padarysime. Duokite mums reikiamos ginkluotės, ir mes patys kovosime už savo žemę ir savo tautą“, – pabrėžė Ukrainos URM vadovas.

Antradienį Lenkijos URM pranešė, kad šalies vyriausybė pasirengusi tučtuojau neatlyginamai nusiųsti visus 28 turimus naikintuvus „MiG-29“ į Ramšteino aviacijos bazę Vokietijoje ir perduoti juos JAV žinion. Pentagono spaudos sekretorius Johnas Kirby`is pareiškė, jog Vašingtonui nėra priimtinas Varšuvos pasiūlymas perduoti Kijevui karinius lėktuvus per JAV.

Kovo 6 d. oficialus Rusijos gynybos ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas pareiškė, kad kaimyninių šalių aerodromų tinklo naudojimas Ukrainos karinei aviacijai bazuoti ir paskesnis jos panaudojimas prieš Rusijos ginkluotąsias pajėgas gali būti vertinamas kaip šių valstybių įsitraukimas į ginkluotą konfliktą.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeDmytro Kulebanaikintuvai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių