Quantcast

CNN: Irano atsakas į JAV veiksmus tikrai bus karinis

  • Teksto dydis:

Irano atsakas į amerikiečių antskrydį, per kurį žuvo vienas iš šalies aukščiausio rango kariuomenės vadų, bus karinis, nurodė Irano aukščiausiojo lyderio karinis patarėjas, kurį sekmadienį cituoja CNN.

Irano aukščiausiasis vadovas ajatola Ali Khamenei (Ali Chamenėjus) anksčiau pažadėjo „žiauriai atkeršyti“ už Qasemo Soleimano mirtį ir jo įpėdiniu paskyrė jo pavaduotoją Esmailą Qaani (Esmailą Kanį).

„Atsakas tikrai bus karinis ir prieš karinius objektus“, – persų kalba CNN kanalui sakė brigados generolas Hosseinas Dehghanis (Hoseinas Deganis), kurio žodžius išvertė JAV naujienų kanalas.

Per televiziją sekmadienį transliuotą spaudos konferenciją Irano užsienio reikalų ministerijos atstovas Abbasas Mousavi (Abasas Musavis) sakė, kad „Iranas nesiekia karo, tačiau yra pasirengęs bet kokiai situacijai“.

Jo teigimu, galutinį sprendimą priims „sistemos vadovybė“, kuri mėgins „surengti tokį atsaką, kuris privers priešą gailėtis“ už nužudymą ir „neprives Irano tautos prie karo“.

Interviu CNN H. Dehghani sakė: „Pati Amerika pradėjo karą. Todėl jie turi susitaikyti su reakcija į savo veiksmus“.

„Vienintelis dalykas, kuris gali nutraukti šį karo laikotarpį, yra tas, jeigu amerikiečiai sulauktų smūgio, kuris prilygtų tam smūgiui, kurį jie sudavė“, – sakė buvęs Irano gynybos ministras.

Irano aukščiausioji nacionalinė saugumo taryba penktadienį išplatino pareiškimą, kuriame nurodoma, kad Iranas atsakys į Q. Soleimani nužudymą „tinkamu metu ir vietoje“.

JAV kariuomenė „sumokės“

„Hezbollah“ vadovas Hassanas Nasrallah (Hasanas Nasrala) sekmadienį pareiškė, kad JAV kariuomenė „sumokės“ už Irano generolo ir dar vieno aukšto rango Irako karininko nužudymą.

„Amerikiečių kariuomenė juos nužudė ir sumokės už tai“, – sakydamas per televiziją transliuotą kalbą pareiškė Irano remiamos Libano šiitų grupuotės vadovas, turėdamas omeny penktadieninį amerikiečių antskrydį Irako sostinėje.

„Vienintelė teisinga bausmė yra taikytis į regione esančius amerikiečių karius: JAV karines bazes, JAV karo laivus, kiekvieną karininką ir karį regione“, – pareiškė H. Nasrallah.

Tačiau jis pridūrė, kad amerikiečių civilių, kaip „verslininkai, inžinieriai, žurnalistai ir gydytojai“, neturėtų būti liečiami.

„Kai į Jungtines Valstijas ims grįžti karstai su amerikiečių kariais ir karininkai, ... JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ir jo administracija suvoks, kad pralaimėjo regione“, – sakė jis.

Mato „realią galimybę“

JAV sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) sako, kad labai tikėtina, kad Iranas mėgins pulti amerikiečių karius po to, kai per amerikiečių surengtą antskrydį buvo nužudytas aukšto rango Irano generolas.

„Mes manome, kad egzistuoja reali galimybė, kad Iranas padarys klaidą ir priims sprendimą pulti kai kurias mūsų pajėgas, karines pajėgas Irake arba karius Šiaurės Rytų Sirijoje“, – „Fox News“ sekmadienį sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rnenn

rnenn portretas
ale tie jankiai prisizais karta,jiems mazai nepasirodys, tie pietieciai turi savu sugebejimu...stai s. koreja paleido raketa kuri sugeba pasiekt jankyna,iskart atsoko noras prie ju lyst...o sie pietieciai desimtis tokiu raketu turi...be to si valstybe taiki kitu saliu atzvilgi, savaime aisku kad gins savo sali nuo grobuniu jankiu.

Kaip gali

Kaip gali portretas
Nukenteti jav?:) kai daro bezpredelus už tukstančiu km nuo savo salos:) niekaip. Kirviai™ paruošti lektuvai redy. Na pabombins Ajatolas na ir kas iš irako veja afgane žopa europa jau nebesupranta savo partnerio. Kas lieka Karfogenas turi buti sugriautas.

kai

kai portretas
tiek metų Iranas kuria atominius ginklus, tai kilus rimtam konfliktui, JAV gali rimtai nukentėti
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių