Quantcast

Charkivo srityje – dar viena masinė kapavietė: laidojimo vietą rusų kariai lygino tankais

  • Teksto dydis:

Charkivo srityje, Borovskio rajone, aptiktoje masinėje kapavietėje buvo rasta mažiausiai septyniolika civilių ir kariškių lavonų, rašo UNIAN.

„Preliminariais duomenimis, kape buvo palaidota mažiausiai septyniolika žmonių – civiliai ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariškiai. Pirmąją darbo dieną tyrėjai paėmė tris karių kūnus“, – socialiniame tinkle „Telegram“ pranešė Ukrainos nacionalinė policija.

Čia rašoma, kad apie masinę kapavietę pranešė kaimo gyventojai.

„Gyventojai tyrėjams pasakojo, kad okupantai rinko žuvusiųjų kūnus visoje teritorijoje. Balandžio 13 dieną juos atvežė dviem sunkvežimiais, ekskavatoriumi iškasė iki trijų metrų gylio duobę ir ten suvertė visus kūnus. Laidojimo vieta buvo išlyginta tankais“, – rašoma pranešime.

 

 

Nacionalinės policijos Charkivo srities vyriausiojo direktorato Tyrimų skyriaus viršininko pavaduotojas Dmitrijus Soima sakė, kad, pasak vietos gyventojų, Ukrainos kariškiai žuvo mūšyje.

„Rusų kariai kapavietės nepažymėjo ir neleido to daryti vietiniams gyventojams. Čia jiems ateiti leido tik per šv. Velykas. Žmonės pamatė tris kryžius. Taip pažymėjo kapo perimetrą ir pašalino piktžoles“ – sakė jis.

Visi rasti palaikai bus išsiųsti teismo medicinos ekspertams, kad būtų nustatytos mirties priežastys.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojecharkivasMasinė kapavietėUkrainos kariaiRusijos kariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių