Quantcast

Černobylio teritorijoje užsiliepsnojęs miškų gaisras gesinamas penktą dieną iš eilės

Ukrainos gaisrininkai trečiadienį jau penktąją dieną iš eilės gesina miškuose negyvenamoje Černobylio zonoje įsiplieskusį gaisrą. Šioje teritorijoje dėl prieš tris dešimtmečius įvykusios branduolinio reaktoriaus katastrofos vis dar fiksuojamas didesnis radiacijos lygis.

Dabar ugnį gesina dvigubai daugiau žmonių nei savaitgalį. Įvykio vietoje dirba 274 ugniagesiai, tarnybos pasitelkė tris lėktuvus ir tris sraigtasparnius.

Antradienį gelbėjimo tarnybos pranešė, kad degantį plotą Černobylio zonoje pavyko apriboti nuo 25 iki 10 hektarų, tačiau stiprus vėjas padėjo ugniai ir toliau plisti. Federalinės tarnybos trečiadienį neatskleidė, kokio dydžio miškų plotas šiuo metu dega.

Aplinkosaugos specialistai baiminasi, kad liepsna nuo žemės paviršiaus gali pakelti ir išnešioti kadaise nusėdusius radioaktyvius pelenus. Valstybinės gelbėjimo tarnybos atstovai trečiadienį tvirtino, kad radiacijos lygis teritorijoje šiuo metu atitinka visas normas. Aukšto rango pareigūnas, aplinkosaugos ekspertas Jegoras Firsovas teigė, kad savaitgalį, miškui užsiliepsnojus, teritorijoje buvo užfiksuotas 16 kartų didesnis nei įprasta radiacijos lygis.

Šiuo metu dėl galimo padegimo atliekamas tyrimas. Įtariama, kad mišką galėjęs padegti 27-erių vyras, gyvenantis netoli Černobylio zonos įsikūrusiame miestelyje. Vyras deginęs pernykštę žolę bei šiukšles ir dėl didelio vėjo nebegalėjęs suvaldyti liepsnos, teigiama policijos pranešime. Jei būtų pripažintas kaltu, už tai jam grėstų iki 5 metų kalėjimo bausmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių