Quantcast

Čekijos premjeras gailisi atšaukęs koronaviruso apribojimus

Čekijos premjeras Andrejus Babišas pripažino, kad jo vadovaujama vyriausybė padarė klaidą vasarą atšaukusi apribojimus, kuriais siekta suvaldyti koronaviruso plitimą.

A. Babišas atsiprašė būtent tuo metu, kai daugelis Europos šalių susiduria su antrąja koronaviruso banga po vasaros, kurios pabaigoje naujų COVID-19 atvejų skaičius pradėjo sparčiai augti.

„Net ir mane išblaškė ateinanti vasarą ir bendra nuotaika. Tai buvo klaida, kurios kartoti nenoriu“, – per televiziją transliuotoje kalboje sakė milijardierius politikas.

Čekijai pavasarį buvo pavykę suvaldyti COVID-19 protrūkį dėl įvestų apribojimų, tačiau prieš pat vasarą vyriausybė atšaukė didžiąją dalį priemonių.

Tai buvo klaida, kurios kartoti nenoriu

Praeitą ketvirtadienį Čekijoje užregistruotas rekordinis naujų COVID-19 atvejų skaičius – 3 130. Tai yra beveik tiek pat, kiek per visą kovo mėnesį.

Vidaus reikalų ministras Janas Hamačekas teigė, kad pagal koronaviruso plitimo greitį Čekija šiuo metu yra antra Europos Sąjungoje, situacija prastėja sparčiau tik Ispanijoje.

„Situacija yra rimta. Ekspertai sako, kad, pasiekus 120 tūkst. naujų infekcijos atvejų per mėnesį, mums pritrūks lovų ligoninėse. Darysime viską, kad užkirstume tam kelią“, – sakė J. Hamačekas.

Pirmadienį atsistatydino Čekijos sveikatos apsaugos ministras Adamas Vojtechas. Jį nedelsiant pakeitė epidemiologas Romanas Prymula, padėjęs koordinuoti vyriausybės veiksmus suvaldant koronaviruso protrūkį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių