Quantcast

Čekijos ligoninėse gydomas rekordinis COVID-19 pacientų skaičius

Čekija praneša, kad šalies ligoninėse gydomas rekordinis COVID-19 pacientų skaičius.

Iš viso stacionare gydymas taikomas 8 162 asmenims, ir tai yra aukščiausias rodiklis nuo pandemijos pradžios, rodo trečiadienį paskelbti Sveikatos ministerijos duomenys.

Iš minėtų atvejų 1 660 yra itin sunkūs. Pardubicės administraciniame regione aktyvuotas ekstremalios padėties planas, nes ligoninių pajėgumai čia visiškai išsemti.

Dėl labai sudėtingos situacijos bus pradėti naudoti ir dar mažai išbandyti medikamentai. Brno universitetinę ligoninę pasiekė 10 000 pakelių antiparazitinio preparato ivermektino. To asmeniškai siekė vyriausybės vadovas Andrejus Babišas. „Mes sakome, kad negalime laukti klinikinių tyrimų, pabandykime“, – teigė jis.

Tuo tarpu didžiosios šalies įmonės pradėjo masiškai testuoti visus darbuotojus. Per ateinančias dvi savaites ketinama bent po kartą patikrinti daugiau kaip 2 mln. darbuotojų. Tokį nurodymą davė vyriausybė.

Trečiadienį Čekija pranešė apie 16 642 naujos koronaviruso atvejus. 100 000 žmonių per septynias dienas tenkantis naujų infekcijų skaičius viršijo 780.

Nuo pandemijos pradžios Čekijoje patvirtinta beveik 1,3 mln. infekcijų ir 20 941 mirtis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jfjtktk

Jfjtktk portretas
Grynas briedas,patiems nejuokinga ka čia skiedžia,žmonės jau bunda užteks to cirko
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių