Quantcast

Čekijoje susidūrė du traukiniai: sužeista dešimtys žmonių

Čekijoje dešimtys žmonių buvo sužeisti, keturi jų – sunkiai, antradienį vakare keleiviniam traukiniui įsirėžus į stovintį prekinį sąstatą netoli Prahos, pranešė gelbėjimo tarnybos.

„Suteikėme pagalbą keturiems sunkiai sužeistiems žmonėms ir išgabenome juos į ligonines Prahoje“, – naujienų agentūrai AFP sakė regiono greitosios pagalbos tarnybos atstovė Petra Effenbergerova (Petraq Efenbergerova). Ji pridūrė, kad nukentėjusiesiems išgabenti buvo pasitelkti du sraigtasparniai.

„Taip pat suteikėme pagalbą 29 lengviau sužeistiems žmonėms. Jie vežami į ligoninę“, – sakė pareigūnė.

Avarijos vietoje dar nesibaigus gelbėjimo operacijai greitosios pagalbos tarnybos prognozavo, kad dar apie 10 žmonių patyrė lengvų traumų.

Pasak P. Effenbergerovos, iki šiol nenustatyta jokių žūčių, bet pridūrė, kad „dar galime ką nors rasti“.

Avarija įvyko po 21 val. 30 min. vietos (22 val. 30 min. Lietuvos) laiku netoli Česky Brodo miesto, maždaug už 30 km į rytus nuo Prahos.

Visuomeninė Čekijos televizija informavo, kad keleivinis traukinys susidūrė su stovinčiu prekiniu traukiniu judriame geležinkelyje, jungiančiame Prahą su šalies rytine dalimi.

Savaite anksčiau du žmonės žuvo ir dešimtys buvo sužeisti Čekijos vakaruose susidūrus dviem regioniniams traukiniams.

Per pastarąją savaitę taip pat buvo pranešta apie keletą kitų nedidelių incidentų Čekijos geležinkeliuose, per kuriuos žmonės nenukentėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių