Quantcast

Čekija ir Slovakija dėl COVID-19 protrūkių skelbs ekstremalias padėtis

Čekija ir Slovakija dėl koronaviruso protrūkio šią savaitę ketina skelbti ekstremaliąją padėtį, pareiškė šalių premjerai.

Čekijos premjeras Andrejus Babišas televizijai „Nova“ teigė, kad ekstremalioji padėtis bus skelbiama per neeilinį vyriausybės posėdį trečiadienį, tačiau neatskleidė, kokio pobūdžio apribojimus planuojama įvesti.

Čekijoje pastarosiomis savaitėmis smarkiai išaugo naujų COVID-19 atvejų skaičius. Iš viso šalyje užregistruota 65 313 COVID-19 atvejų ir 615 mirčių nuo šios ligos.

Slovakijos ministras pirmininkas Igoris Matovičius taip pat pareiškė, kad trečiadienį vyriausybė turėtų paskelbti ekstremaliąją padėtį.

Slovakijoje siūloma nuo spalio 1 d. uždrausti visas sporto varžybas, kultūros renginius ir religines pamaldas. Vestuvės ir laidotuvės bus leidžiamos, jei visi dalyviai pateiks neigiamą koronaviruso testo rezultatą.

Taip pat nuo 22 val. vakaro bus uždaryti visi restoranai, kavinės ir barai, o žmonės iš skirtingų būstų turės laikytis 2 metrų atstumo arba dėvėti veido kaukę net ir lauke. Kaukes šiuo metu dėvėti jau privaloma visose viešose vietose pastatų viduje.

Slovakijoje užregistruoti 9 343 COVID-19 atvejai ir 44 mirtys nuo šios ligos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių