Quantcast

Buvusiam Lesoto premjerui pateiktas kaltinimas tyčiniu žmonos nužudymu

Antradienį buvusiam Lesoto Karalystės ministrui pirmininkui 82 metų Thomui Thabanei buvo pateiktas kaltinimas tyčiniu žmonos nužudymu.

Tai pranešė AFP, remdamasi šalies sostinės Maseru Aukštuoju teismu.

„Neteisėti ir tyčiniai Th. Thabanės veiksmai tapo Lipolelo Thabanės mirties 2017 metų vasarą priežastimi“, - sakoma kaltinamojoje išvadoje.

Tyrėjai teigia, jog Th. Thabanė ir jo dabartinė žmona Maesaiah`a Thabanė pasamdė žudikus, kad šie nugalabytų Lipolelo, kuri nesutiko skirtis su vyru, turėjusiu tapti Lesoto vyriausybės vadovu.

Be Th. Thabanės ir Maesaiah`os, šiuo nusikaltimu kaltinami dar keturi žmonės, kaip manoma, samdomi žudikai.

Praėjus dviem dienoms po žmonos nužudymo, Th. Thabanė pradėjo eiti ministro pirmininko pareigas, o dar po dviejų mėnesių jis ir Maesaiah`a, kuriai tada buvo 42 metai, susituokė. Karalius jį atleido iš pareigų 2020 metų gegužę, kai iškilo aikštėn kai kurios premjero žmonos nužudymo aplinkybės. Dabar prokuratūra suformulavo galutinį kaltinimą ekspremjerui.

Afrikos pietuose esanti Lesoto Karalystė – konstitucinė monarchija. Karalius skiria šalies ministrą pirmininką, kuris taip pat yra politinės partijos arba koalicijos, turinčios daugumą parlamento žemuosiuose rūmuose, lyderis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių