Quantcast

Buvęs pretendentas į JAV prezidento postą Hermanas Cainas mirė nuo COVID-19

JAV verslininkas Hermanas Cainas (Hermanas Keinas), taip pat siekęs tapti Respublikonų partijos kandidatu į prezidento postą, ketvirtadienį mirė po mėnesį trukusios kovos su koronavirusine infekcija COVID-19, būdamas 74 metų, pranešė jo tinklalapis.

H. Cainas mirė ligoninėje netoli Atlantos, kur buvo paguldytas liepos pradžioje, rašo tinklalapis „Newsmax“, kuriame šis veikėjas turėjo vesti savaitinę tinklalaidę.

„Hermanas Cainas – mūsų viršininkas, mūsų draugas, daugeliui mūsų buvęs kaip tėvas, mirė“, – sakoma tinklalapio redaktoriaus pranešime.

„Nors pastaraisiais metais jis buvo iš esmės gana sveikas, jis vis tiek priklausė didelės rizikos grupei, nes anksčiau sirgo vėžiu“, –  pridūrė redaktorius.

1945 metais Tenesyje gimęs H. Cainas užaugo Atlantoje. Jo motina buvo namų tvarkytoja, o tėvas dirbo vairuotoju.

Kurį laiką Laivyno departamente dirbęs H. Cainas pasuko į verslą ir dirbo bendrovėse „Pillsbury“ bei „Burger King“. Vėliau jis atgaivino prekinį ženklą „Godfather's Pizza“ ir tapo šių picerijų tinklo generaliniu direktoriumi.

H. Cainas taip pat išbandė sėkmę nacionalinėje politikoje ir įnešė gyvumo į 2012 metų respublikonų prezidentinei kampanijai savo šmaikščiais interviu ir pasirodymais per debatus.

Vienas iš šio afroamerikiečio verslininko išskirtinumų buvo jo siūlytas patrauklus mokesčių reformos planas „9-9-9“ – kad pajamų, verslo ir pardavimų mokesčiai būtų nustatyti tuo pačiu 9 proc. tarifu.

Vienu metu jis netgi pirmavo pagal populiarumą tarp pretendentų, bet galiausiai nutraukė savo kampaniją, sulaukęs kaltinimų netinkamu lytiniu elgesiu, nors H. Cainas tuos pareiškimus neigė.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pernai svarstė galimybę paskirti H. Cainą į Federalinių rezervų sistemos valdybą, bet šis planas nebuvo įgyvendintas, pasipriešinus keliems įtakingiems respublikonams.

H. Cainas buvo organizacijos „Juodaodžių balsai už Trumpą“ bendrapirmininkis ir praeitą mėnesį dalyvavo viename D. Trumpo kampanijos mitinge Oklahomoje, per kurį keletui rinkimų štabo darbuotojų buvo patvirtinta COVID-19.

Kur užsikrėtė pats H. Cainas – nežinoma.

Jis paliko žmoną Glorią (Gloriją), vaikus Melanie (Melani) ir Vincentą (Vinsentą) bei kelis vaikaičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesa

Tiesa portretas
Nuo jokio korono viruso tikros priežasties nepasakys užrašo nuo koronovir tiek

Vienu

Vienu portretas
Ruberoidu mažiau.

...,man!!! labai KEISTA...,

...,man!!! labai KEISTA..., portretas
kaip TOKIO AMZIAUS ZMONES su neITIN STIPRIOS SVEIKATOS PRETENDUOJA i PREZIDENTO POSTA...,noras VALDYTI PASAULI STIPRESNIS nei NORAS GYVENTI ir DZIAUGTIS GYVENIMU???... TASKAS
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių