Quantcast

Buvęs britų M6 vadovas: įtikinti sustabdyti karą V. Putiną gali tik vienas žmogus

  • Teksto dydis:

Buvęs Didžiosios Britanijos MI6 vadovas teigė, kad tik Kinijos prezidentas Xi Jinpingas gali paveikti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, kad jis sustabdytų savo invaziją į Ukrainą, skelbia „The Canberra Times“.

„Iš viso pasaulio žmonių V. Putinui, šiuo metu esančiam savo bunkeryje ir apsėstam didybės apie Rusijos imperijos atkūrimą, padaryti įtaką ir protingai pakalbėti gali tik Xi Jinpingas“, – BBC Radio 4 laidai „Today“ sakė buvęs Slaptosios žvalgybos tarnybos vadovas 2014–2020 m. vadovas Alexas Youngeris.

Pasak jo, V. Putinui reikia bendrystės su Kinijos lyderiu, o Xi Jinpingas, nors ir jaučia, kad dėl jų naujo aljanso turėtų palaikyti Rusiją, yra labai sutrikęs dėl to, kas vyksta.

A. Youngeris pridūrė, kad padėtis Ukrainoje kelia rimtas ekonomines problemas, su kuriomis susiduria Kinija, ir didžiulę riziką Kinijos reputacijai, jei pastaroji ir toliau save sies su „žudiška veikla Ukrainoje“.

„V. Putinas neturi atbulinės eigos pavaros. Jis lošia. Rusijos prezidentas anksti susidūrė su nepaprastais sunkumais, bet ketina tęsti ir privalo, nes įsitraukė į šį karą turėdamas klaidingą prielaidą. Tačiau nori parodyti, kad kažką iš to laimėjo“, – įsitikinęs buvęs Slaptosios žvalgybos tarnybos vadovas.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVladimiras PutinasįtakaXi Jinpingas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių