Quantcast

Briuselyje „Black Lives Matter“ protestai peraugo į riaušes

Belgijos sostinės viename rajonų sekmadienį vakare vykusi prieš rasizmą nukreipta manifestacija „Black Lives Matter“ virto riaušėmis.

Televizijos RTBF duomenimis, ši protesto akcija pritraukė apie 10 tūkst. žmonių, daugiausia išeivių iš Afrikos.

Netrukus taiki manifestacija virto riaušėmis – riaušininkai smarkiai apgadino kelis policijos automobilius, policininkus apmėtė buteliais ir akmenimis, daužė parduotuvių vitrinas ir jas grobė.

Malšinti riaušininkų buvo panaudota vandens patranka, o virš jų skraidė policijos sraigtasparnis, kad galėtų stebėti situaciją.

Antirasistinę mafistaciją organizavo judėjimas „Belgian Network for Black Lives“.

Švedijoje sulaikyti du demonstracijos dalyviai

 antrame pagal dydį Geteborgo mieste sekmadienį sulaikyti du demonstracijos „Black Lives Matter“ („Juodųjų gyvenimas svarbus“) judėjimui paremti aktyvistai, pranešė vietos policija, pažymėdama, jog demonstrantai apmėtė policininkus buteliais, daužė „Arkaden“ prekybos centro langus.

„Du šios demonstracijos dalyvius teko sulaikyti“, – sakė policijos atstovas Christeris Fuchsborgas.

Pranešama, kad iš viso šioje akcijoje dalyvavo apie 2 tūkst. žmonių.

„Black Lives Matter“ palaikymo eisena vyko taikiai, tačiau vėliau radikaliausiai nusiteikusių demonstrantų dalis grįžo ir apmetė policijos automobilį buteliais. Pasigirdo petardų šūviai, tarp radikalų įvyko susistumdymas ir muštynės.

Švedijoje dėl COVID-19 pandemijos tebegalioja reikalavimas viešose vietose susiburti ne daugiau kaip 50 žmonių.

Madride ir Barselonoje – tūkstantiniai protestai

Tūkstančiai žmonių sekmadienį susirinko pagrindiniuose Ispanijos miestuose pademonstruoti paramos JAV protestams „Black Lives Matter“ („Juodųjų gyvybės svarbios“) ir pasmerkti rasinio diskriminavimo Europoje.

Keli tūkstančiai protestuotojų susirinko netoli JAV ambasados Madride. Daugelis dalyvių laikė plakatus su užrašais „Juodųjų gyvybės svarbios“, „Žmogaus teisės visiems“.

Policija stebėjo protestą, bet atmosfera išliko taiki. Socialinio atstumo daug kas nesilaikė, bet visi buvo su kaukėmis.

Protestą organizavusios grupės atstovas Thimbo Sambas (Timbas Sambas) sakė, kad tikslas buvo protestuoti prieš JAV Mineapolio mieste areštuoto juodaodžio George'o Floydo (Džordžo Floido) mirtį ir atkreipti dėmesį į rasizmą Ispanijoje ir Europoje.

Tūkstančiai žmonių taip pat susirinko centrinėje Barselonos aikštėje, protestai vyko ir mažesniuose šalies miestuose.

Londone taip pat tūkstančiai žmonių sekmadienį prie JAV ambasados protestavo prieš rasinę neteisybę.

Romoje įvyko pirmas daugiatūkstantinis mitingas prieš rasizmą. Žmonės, kurių dauguma buvo su kaukėmis, kelias valandas klausėsi kalbų, o vienu metu protestuotojai, daugiausia jauni, priklaupė ir iškėlė į viršų kumščius reikšdami paramą kovotojams su rasizmu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

arvydas

arvydas portretas
1.Juodaodžiai ir baltaodžiai - yra ir prezidentai, ir recidivictai- padugnės; 2.Juodaodžiai ir baltaodžiai policininkai turi vienodus įgaliojimus naudoti grubią fizinę jėgą prieš smurtaujančius juodaodžius ar baltaodžius recidivistus;3.Naudodamas fizinę jėgą, ir baltaodis,ir juodaodis policininkas gali netyčia nužudyti juodaodį ar baltaodį sulaikytą itariamą recidyvistą. Tai KUR ČIA RASIZMAS? 4.Šiomis,pandemijos dienomis, žuvus JAV juodaodžiui afroamerikiečiui recidivystui,kurio byloje yra ginkluoti užpuolimai, ANTIFA išnaudojo progą išprovokuoti juodaodžių padugnes smurtiniams veiksmams. Atvira,demokratinė JAV visuomenė yra pažeidžiama.Kremliaus ar Pekino gangsteriams.pavaldi ANTIFA sukurta kaip marijonetinė teroristinė organizacija,kurią galima išnaudoti naikinant demokratiją,t.y. LAISVĘ.

europiete

europiete portretas
Visur, kur tik juodieji "demonstruoja" vien tik riauses ir vandalizmas bei plesikavimas. Kodel Europa toleruoja tokius negru ispuolius pries SAVO policija?????? Ir aplamai, kaip galima leisti sitas "demonstracijas" tokiu metu, kai bet kokie susiburimai uzdrausti? Kai kuriose salyse galima rinktis vienoje vietoje ne daugiau kaip 10 zmoniu. Stadionai tusti - futbolo rungtynes ir kiti renginiai vyksta BE ZIUROVU. O cia susirenka 1000 ar daugiau ir puola policininkus. Ne policininkai tuos juoduosius puola, o atvirksciai. Tai kas cia "rasistas"?????? Gal MUSU EUROPOS POLICIJA???

AŠ Manau

AŠ Manau portretas
Gryžkit i Afriką ir ten darykit tvarką savo žemėje,jei Europoje blogai.Dar per daug cackinasi su jais.Mat Šūkis ;;Juodųjų gyvybės svarbios,,Tai rasistinis šūkis.Visos gyvybės svarbios.Žmogaus ar gyvuno.O deginti,smurtauti,vogti tai tik ne piketuotojų ,o banditų darbas.Juos bausti be gailesčio.Jie neapkenčia baltųjų ,kad jie juodi.Važiuokit kur būsit vis juodi.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių