Quantcast

Skripalių apnuodijimas: policija paskelbė naujų vaizdo įrašų su įtariamaisiais

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos policija išplatino naujų vaizdo stebėjimo kamerų įrašų, kuruose matyti, kaip du įtariami rusų žvalgybos agentai eina prie Sergejaus Skripalio namų tą dieną, kai buvęs šnipas buvo apnuodytas kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga.

Įrašuose matyti, kaip rusai, prisistatę Ruslanu Boširovu ir Aleksandru Petrovu, kovo 4 dieną atvykę į Anglijos pietinį Solsberio miestą kažką fotografuoja.

Kovo 4 dieną buvęs Rusijos karinės žvalgybos tarnybos GRU pulkininkas S.Skripalis ir jo duktė Julija buvo rasti be sąmonės ant suoliuko šalia vieno prekybos centro Solsberyje. Nustatyta, kad jie buvo apnuodyti kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, Šaltojo karo metais sukurta Sovietų Sąjungoje.

Rusija neigia, kad minėti du vyrai yra GRU agentai. Ji taip pat tvirtina, kad „Novičiokas“, kuriuo buvo apnuodyti Skripaliai, galėjo atkeliauti iš kažkokios laboratorijos Britanijoje ar kurioje nors kitoje šalyje.

Apnuodyti Skripaliai liko gyvi, bet netikrą kvepalų buteliuką, kuriame buvo tos medžiagos likučių, po kelių savaičių buvo rado vienas vyras, gyvenantis netoli Solsberio esančiame Eimsberio miestelyje. Numanomus kvepalus jis atidavė savo draugei Dawn Sturgess (Don Sterdžes); ši jais pasipurškusi apsinuodijo ir mirė.

Kovos su terorizmu padalinio vyriausiasis koordinatorius Deanas Haydonas (Dinas Heidonas) sakė, kad tyrėjai mėgina išsiaiškinti, kas buvo su kvepalų buteliuku laikotarpiu nuo kovo 4-osios iki birželio 27 dienos, kai jis buvo surastas.

„Esame kaip visada ryžtingai nusiteikę nustatyti ir aptraukti atsakomybėn visus asmenis, atsakingus už tuos neatsargius veiksmus, dėl kurių sunkiai susirgo keturi žmonės, iš kurių vienas, Dawn Sturgess, mirė“, – rašoma ketvirtadienį vėlai vakare D. Haydono išplatintame pareiškime.

Policija nurodė, kad viename iš naujųjų stebėjimo kamerų įrašų matyti, kaip du įtariamieji vaikšto šalia Skripalių namo maždaug tuo metu, kai, detektyvų nuomone, ant durų rankenos buvo užpurkšta nervus paralyžiuojančios medžiagos.

Tyrėjai mano, kad įtariamieji apipurškė „Novičioku“ pagrindinių įėjimo į Skripalių namus durų rankeną.  

Vietos policijos detektyvas Nickas Bailey (Nikas Beilis), buvo teisėsaugininkų grupėje, apieškojusioje Skripalių namą, taip pat buvo paveiktas „Novičioko“.  

Interviu, kurį ketvirtadienį parodė britų visuomeninis transliuotojas BBC, N. Bailey sakė supratęs, jog kažkas yra negerai, kai smarkiai susitraukė jo akių vyzdžiai, jam pasidarė karšta ir jis ėmė prakaituoti.

„Žinodamas, kokios būklės yra tie du (Skripaliai) ir kaip smarkiai jie paveikti, sustingau iš siaubo“, – pasakojo N. Bailey.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALEKSANDR GRISENKOV

ALEKSANDR GRISENKOV portretas
ATSIPEIKIKITE ZMONES, TIE VYRAI YRA GOMOSEKAI IR KAI SKRIPALIAI ISEJO IS NAMU, TUO LAIKU JIE DAR NET NEBUVO DAEJE IKI JU NAMU VIETOVES LINK, BIBIAGALVIAI TIE ANGLAI-PROTO NEUZTENKA KA REALAUS SUGALVOTI. AS UZ PUTINA-JIS NERA SVENTAS! BET BE JO SUNAIKINS SLAVENU GIMTIES ZMONES, O TAI YRA IRASYTA JAV DAKTRINOJE JAU NUO SENU LAIKU IR NESLEPIAMA TO. PASIDOMEKITE POLITIKA ZMONES

kacapams-

kacapams- portretas
Galit tikėt ar netikėt, tas nieko nekeičia, fašistas putinas nuo proto nušoko. Tiek čia ir tesimato.

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
IR NETIKIU,KAD RUSU AGENTAI TOKIE LOPAI,KAD NESUGEBĖJO ĮVYGDYTI UŽDUOTIES IKI GALO.VADINASI,TAI ANGLIŲ SERIJALAS,MIRTIS IŠDAVIKAMS.PAGRINDINIAI ARTISTAI IŠ HOLIVUDO.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių