Quantcast

Britanijoje sulaikytas vyras, siejamas su futbolininko E. Salos žūtimi

  • Teksto dydis:

Didžiojoje Britanijoje trečiadienį buvo trumpam areštuotas vyras, siejamas su argentiniečio futbolininko  Emiliano Salos žūtimi sudužus lėktuvui, pranešė britų policija.

28 metų puolėjas žuvo sausio 21-ąją, lengvajam lėktuvui, kuriame taip pat buvo pilotas Davidas Ibbotsonas (Deividas Ibotsonas), nukritus į Lamanšo sąsiaurį. Nelaimė įvyko praėjus kelioms dienoms po E. Salos perėjimo iš Nanto klubo į Kardifo „City“.

„Dėl šiuo metu vykdomų tyrimų trečiadienį, 2019 metų birželio 19 dieną, areštavome 64 metų vyrą iš Šiaurės Jorkšyro, įtariamą netyčiniu nužudymu neteisėtais veiksmais“, – sakoma Dorseto policijos detektyvo inspektoriaus Simono Huxterio (Saimono Haksterio) pranešime.

Klubas lieka giliai susirūpinęs, kad pilotas ir organizavusieji šį skrydį, regis, visiškai nepaisė skraidymo taisyklių ir sukėlė didžiulį pavojų po Salos gyvybei.

„Jis padeda mūsų nagrinėjimui ir buvo paleistas iš arešto vykdant tyrimą“, – pridūrė pareigūnas.

S. Huxteris ragino žiniasklaidą ir visuomenę nespėlioti dėl areštuoto asmens tapatybės, kad nebūtų pakenkta tyrimui.

E. Sala sausį buvo perduotas Kardifo klubui pagal rekordinį 15 mln. svarų (16,9 mln. eurų) vertės susitarimą su Nanto klubu.

Atvykęs į Kardifą baigti tvarkyti šios sutarties E. Sala grįžo į šiaurės Prancūziją pasiimti daiktų ir atsisveikinti su draugais ankstesnėje komandoje.

Nelaimė įvyko futbolininkui grįžtant į Velso sostinę, kur turėjo įvykti pirmoji treniruotė.

Dingus lėktuvui buvo pradėtos paieškos, bet po kelių dienų jos buvo sustabdytos.

Vis dėlto E. Salos gerbėjai organizavo sutelktinio finansavimo akciją, prie kurios prisidėjo tokios futbolo žvaigždės kaip Lionelis Messi (Lionelis Mesis) ir Kylianas Mbappe (Kiljanas Mbapė), buvo surinkta lėšų privačiai paieškų operacijai.

Aptikus sudužusį lėktuvą vasarį pavyko iš jo ištraukti E. Salos kūną, bet D. Ibbotsono kūnas taip ir nebuvo rastas.

Praėjus dviem mėnesiams nuo E. Salos kūno suradimo jo tėvas Horacio Sala (Horasijus Salos) Argentinoje mirė nuo širdies smūgio.

Po E. Salo žūties Nanto ir Kardifo klubai įsitraukė į teisinį ginčą dėl žaidėjo perdavimo mokesčio.

Nantas apskundė Kardifo „City“ Tarptautinei futbolo federacijai, numatytu laiku negavęs pirmojo mokėjimo – kaip manoma, 5 mln. svarų (5,6 mln. eurų).

Kardifo klubas anksčiau pareiškė esąs „sukrėstas“ dėl pranešimų, kad D. Ibbotsonas neturėjo leidimo skraidyti naktį.

„Klubas lieka giliai susirūpinęs, kad pilotas ir organizavusieji šį skrydį, regis, visiškai nepaisė skraidymo taisyklių ir sukėlė didžiulį pavojų po Salos gyvybei, – sakoma kovą paskelbtame Kardifo pranešime. – Esame įsitikinę, kad atsakingieji turėtų būti visiškai atskaitingi už savo veiksmus.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių