Quantcast

Brazilijos ligoninėje įsiplieskė gaisras: žuvo mažiausiai dešimt žmonių

Vienoje Rio de Žaneiro ligoninėje ketvirtadienio vakarą kilus gaisrui žuvo mažiausiai dešimt žmonių, o gelbėtojai desperatiškai mėgino evakuoti iš pastato pacientus, pranešė priešgaisrinė tarnyba.

Gaisras kilo temstant miesto šiaurėje esančioje Badimo ligoninėje. Remiantis pirmais pranešimais, incidento priežastis galėjo būti komplekso seniausioje dalyje įrengto generatoriaus trumpasis jungimas.

„Žuvo mažiausiai dešimt žmonių“, – rašoma Rio de Žaneiro priešgaisrinės tarnybos pranešime nenurodant, ar aukos buvo pacientai, ar darbuotojai.

„Apie 90 pacientų teko perkelti į kitas gydymo įstaigas“, – priduriama jame.

Tai buvo siaubinga, nes dūmai plito labai greitai.

Gaisras buvo suvaldytas iki 20 val. vietos (penktadienio 2 val. Lietuvos) laiku, bet ugniagesiai iki paryčių dirbo įvykio vietoje, ieškodami kūnų.

Per evakavimo operaciją teko išnešti į gretimas gatves dešimtis lovų ir neštuvų, nes greitosios pagalbos automobiliams buvo sunku apvažiuoti minias smalsuolių ir nugabenti į kitas ligonines sunkiausiai sergančius pacientus.

„Man pavyko išvesti savo mamą iš jos palatos. Kai nuėjome prie avarinio išėjimo, ten buvo daugybė bėgančių žmonių“, – pasakojo teisininkas Carlosas Otorelo (Karlosas Otorelas), kurio 93 metų motina ligoninėje buvo gydoma nuo plaučių uždegimo.

„Tai buvo siaubinga, nes dūmai plito labai greitai“, – sakė jis.

Buvo matyti, kaip iš Tižukaso rajone esančios privačios ligoninės veržėsi juodi dūmai, gydytojams, slaugėms ir savanoriams bėgant į vidų gelbėti pacientų.

Nors ligoninės vadovybė nurodė, kad gaisras galėjo kilti dėl komplekso seniausioje dalyje esančio generatoriaus gedimo, Rio de Žaneiro meras Marcelo Crivella (Marselas Krivela) sakė neatmetantis sabotažo galimybės.

„Ekspertai turės nustatyti, ar kas nors prie to neprisidėjo. Tikiuosi, kad klystu, bet turime patikrinti, ar tai nebuvo sabotažas, turime tai ištirti“, – sakė jis žurnalistams.

Per pastaruosius metus Rio de Žaneire įvyko du didžiuliai gaisrai. Per vieną iš nelaimių praėjusį rugsėjį Nacionaliniame muziejuje liepsnos sunaikino didžiąją dalį neįkainojamos muziejaus kolekcijos.

Vasario mėnesį Brazilijos populiariausio futbolo klubo „Flamengo“ treniruotėms skirtame komplekse kilus gaisrui žuvo mažiausiai 10 ten apsistojusių paauglių. Abu gaisrai kilo dėl oro kondicionavimo sistemų gedimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių