Quantcast

Brazilijoje užregistruotas naujas COVID-19 atvejų šuolis

Brazilija trečiadienį paskelbė per ankstesnes 24 valandas užregistravusi 42 725 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejus, o ekspertai perspėja, kad šalis per greitai atšaukia karantino priemones.

Brazilijos, kuri yra labiausiai pandemijos paveikta pasaulio valstybė po JAV, Sveikatos apsaugos ministerija taip pat pranešė, kad ankstesnę parą nuo COVID-19 mirė 1 185 žmonės, o bendras mirties atvejų skaičius padidėjo iki 53 830.

Per parą užregistruotų užsikrėtimo atvejų skaičius yra antras pagal dydį nuo protrūkio Brazilijoje pradžios. Tačiau pareigūnai sako, kad birželio 19 dieną užregistruotą rekordinį skaičių – 54 771 – iš dalies nulėmė duomenų vėlavimas.

Šiuo metu Brazilijoje iš viso nustatyta beveik 1,2 mln. užsikrėtimo atvejų.

Ekspertai sako, kad jog 212 mln. gyventojų turinčioje šalyje atliekama nepakankamai testų, todėl tikrasis skaičius turbūt yra daug didesnis.

Sveikatos apsaugos ministerija vėliau pranešė, kad valstybinėje sveikatos apsaugos sistemoje pradės testuoti visus, net nesunkius įtariamus užsikrėtimo atvejus.

Nepaisydamos toliau augančių užsikrėtimo ir mirties atvejų skaičių, daugelis Brazilijos valstijų tęsia ekonomikos atvėrimo planus po mėnesius trukusio skausmingo karantino virusui stabdyti.

Tačiau daugelis ekspertų perspėja, kad tai daroma per greitai.

„Siunčiame žmones į skerdyklą“, – sakė San Paulo universiteto medicinos profesorius ir koronaviruso krizę šalyje stebinčio mokslininkų komiteto narys Domingosas Alvesas (Domingusas Alvesas).

Brazilijai buvo sunku nusistatyti kovos su pandemija strategiją.

Prezidentas Jairas Bolsonaro (Žairas Bolsonaru), kuris COVID-19 yra pavadinęs „lengvu gripu“, konfliktavo su valstijų ir vietos valdžios pareigūnais dėl jų paskelbtų karantino priemonių bei verslo uždarymo siekiant stabdyti viruso plitimą.

Kraštutinių dešiniųjų lyderis įrodinėja, kad tokių priemonių ekonominis poveikis gali būti didesnis už paties viruso.

Tačiau pastaruoju metu tokie miestai kaip San Paulas ir labiausiai paveiktas Rio de Žaneiras pradėjo palaipsniui naikinti karantino priemones, nors užsikrėtimo ir mirties atvejų skaičiai toliau sparčiai auga.

San Paule pastarosiomis dienomis pirkėjai plūsta į komercinius rajonus, o garsieji Rio de Žaneiro paplūdimiai praėjusį savaitgalį buvo sausakimši.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių