Quantcast

IS „bitlas“ pripažintas kaltu dėl amerikiečių įkaitų nužudymo

El Shafee el Sheikhas (Šafis Šeichas), priklausęs liūdnai pagarsėjusiai džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) „bitlų“ kuopelei, vykdžiusiai pagrobimus ir žudymus, ketvirtadienį buvo pripažintas kaltu pagal visus kaltinimus byloje dėl keturių amerikiečių įkaitų nužudymo Sirijoje.

Prisiekusieji pripažino 33 metų El Sh. el Sheikhą, anksčiau turėjusį Jungtinės Karalystės pilietybę, kaltu pagal visus aštuonis kaltinimus po dvi savaites trukusio bylos nagrinėjimo. Šis teismo procesas laikomas iki šiol reikšmingiausia byla Jungtinėse Valstijose, susijusia su kuriuo nors IS nariu.

El Sh. el Sheikhas buvo apkaltintas įkaitų grobimu, sąmokslu žudyti JAV piliečius – žurnalistus Jamesą Foley (Džeimsą Folį) ir Steveną Sotloffą (Stiveną Sotlofą), taip pat pagalbos darbuotojus Peterį Kassigą (Piterį Kasigą) ir Kaylą Mueller (Kailą Miuler) – taip pat teroristinės organizacijos rėmimu.

El Sh. el Sheikhas ir kitas buvęs „bitlas“ – 38 metų Alexanda Amonas Kotey (Aleksanda Eimonas Kotis) – buvo sučiupti Sirijoje kurdų kovotojų 2018 metų sausį ir perduoti JAV pajėgoms Irake.

Vėliau vie buvo išskraidinti teisti Jungtinėse Valstijose. A. A. Kotey pripažino savo kaltę pernai rugsėjį; jam gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

El Sh. el Sheikhas taip pat gali būti pasiųstas praleisti už grotų viso likusio gyvenimo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Štai ir dar vienas pavyzdys apie ne integruojamas piliečius iš Afrikos, juk turėjo JK pilietybę. Juk akivaizdu kai savų nusikaltėlių, net daug metų gyvenančių rusų ir lenkų nesugebam integruoti Varoma demagogija kad galėsim integruoti ne integruojamas afganistaniečius, irakiečius kitus.

Sako \\\\\.../////

Sako  \\\\\...///// portretas
ką čia plepi velnias,velnias ar matei jei tauzyji.Pažiūrėkit nuotrauką,tai jis,VELNIAS.

Arijas

Arijas portretas
Jus nedekit tu baidykliu nuotrauku!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių