Quantcast

Berniukas prabilo apie rusų karių žiaurumus: pjaustė jį peiliu ir kankino įkaitintu metalu

  • Teksto dydis:

Okupantai ketvirtadienį vėl smogė Chersono centrrui. Netoli miesto administracijos pastato, į kurį buvo taikytasi ir trečiadienį, sviedinys pataikė į medicinos ir humanitarinės pagalbos punktą. Pranešama apie mažiausiai du žuvusiuosius, skelbia LNK.

„Ėjau pašerti kaimynės šunų ir, žiūriu, jos namas liepsnoja. Mano namas liko be langų, galva lyg puodynė – sunku susivokti“, – pasakojo garbaus amžiaus moteris.

„Ten, kažkur, taip pat smogė. Visi mano namo langai išdužo. Atidariau virtuvės duris ir mane nubloškė smūgio banga“, – sakė kitas garbaus amžiaus gyventojas.

Rusų karių žiaurumas, regis, neturi ribų – Ukrainos valdžia pranešė išlaisvinto Chersono regione aptikusi vaikų kankinimo kamerų. Esą net okupantai jas vadinę vaikų kameromis. Jos nuo gretimų kamerų esą skytėsi tik tuo, kad okupantai ant grindų buvo patiesę plonus kilimėlius. Ten laikyti vaikai beveik negaudavo maisto. Vandens – kas antrą dieną.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Pasak Ukrainos parlamento įgaliotinio žmogaus teisių klausimais, vaikams esą buvo daromas psichologinis spaudimas gąsdinant, kad tėvai juos paliko ir negrįš.

„Pirmą kartą užfiksavome vaikų kankinimus. Taip, tai tiesa. Rusijos karių cinizmui ribų nėra. Maniau, kad po Bučos ir Irpinės baisesni dalykai neįmanomi. Po to, kai Balaklijoje asmeniškai pamačiau dvi kankinimų kameras, kurios buvo viena priešais kitą, – net kalbėjausi su ten buvusiais mūsų piliečiais. Vienas berniukas ten išbuvo 90 dienų. Jis pasakojo, kaip buvo kankinamas. Jis buvo pjaustomas peiliu, kankinamas įkaitintu metalu. Jie šaudė jam virš galvos“, – kalbėjo Ukrainos parlamento žmogaus teisių komisaras Dmytro Lubinec.

Rusijoje, Sibire, ketvirtadienio rytas prasidėjo dar vienu mįslingu gaisru. Irkutsko srities, Angarsko naftos perdirbimo gamykloje įvyko sprogimas, o po to įsiplieskė ugnis. Tai esą didžiausia įmonė šiaurės Sibire ir viena didžiausių naftos perdirbimo gamyklų apskritai Rusijoje. Daugiau nei 2500 kv. m. ploto gaisrą gesino daugiau nei 100 žmonių ir apie 30 ugniagesių mašinų.

Per gaisrą du žmonės žuvo, penki sužeisti, vienas iš jų dėl galvos traumos paguldytas į ligoninę. Irkutsko srities tyrimų komitetas iškėlė baudžiamąją bylą. Įvykio aplinkybės tiklsinamos.

Pastaraisiais mėnesiais Rusijoje kilo nepaprastai daug gaisrų prekybos centruose, gamyklose ir kituose objketuose. Prieš tai Rusijos Kursko mieste nugriaudėjo sprogimai. Pasak liudininkų, jie buvo girdimi nuo aerodromo pusės. Kursko srities gubernatorius teigė, kad virš Kursko suveikė oro gynybos sistema.

Tuo metu Maskva sureagavo į JAV planus siųsti Ukrainai pažangias oro gynybos sistemas „Patriot“. Kremliaus atstovas pareiškė, kad jei šias sistemas Ukraina gaus, jos būtų teisėti Rusijos pajėgų taikiniai. Tačiau jis taip pat pridūrė, kad JAV planas dar nebuvo patvirtintas, ir tai kol kas tik žiniasklaidos pranešimai.


Šiame straipsnyje: LNK turinysChersonasvaikų kankinimo kameroskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių