Quantcast

Berlynas: Rusija Ukrainos konflikte siekia provokuoti

Vokietija trečiadienį apkaltino Rusiją siekiant provokuoti savo kariuomenės telkimu prie sienos su Ukraina.

„Man susidarė įspūdis, jog rusai išbando viską, kad išprovokuotų reakciją“, – visuomeninei televizijai ARD sakė Vokietijos gynybos ministrė Annegret Kramp-Karrenbauer (Anegret Kramp-Karenbauer).

„Mūsų, drauge su Ukraina, neįtrauks į šį žaidimą“, – pridūrė ji.

Prie Ukrainos sienos telkiamos Rusijos pajėgos pastarosiomis dienomis privertė sunerimti Vakarus. Jungtinių Valstijų teigimu, Rusijos karių prie Ukrainos sienos ir okupuotame Kryme skaičius yra didžiausias nuo 2014 metų, kai po Krymo pusiasalio aneksijos Rytų Ukrainoje įsiplieskė karas su Maskvos remiamais separatistais.

Maskva pareiškė, kad dislokavo karių palei savo vakarinę sieną „pratyboms“, esą reaguodama į „grėsmę keliančius“ NATO veiksmus.

Tačiau A. Kramp-Karrenbauer tuo suabejojo.

„Jei tai pratybos, kaip sako rusai, yra tarptautinių procedūrų skaidrumui ir pasitikėjimui užtikrinti“, – sakė ji ir pridūrė, kad Vokietija labai atidžiai stebi padėtį.

Ukraina kol kas reaguoja protingai, sakė ministrė. Ji pabrėžė, kad NATO palaiko Kijevą: „Mes įsipareigoję dėl Ukrainos, tai labai aišku.“

Tuo pačiu akivaizdu, jog Maskva „tiesiog laukia kokio nors... NATO judesio, kad turėtų pretekstą savo veiksmams tęsti“, pažymėjo A. Kramp-Karrenbauer.


Šiame straipsnyje: RusijaUkrainakonfliktas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Apjuosime Rusija pilnai spygliuotomis tvoromis, gales jie savo mesle maudytis kiek panores. Tures savo kaimynes Kinija, S.Koreja, gales draugauti kraujo broliai visi kiek pageidauja. Atsikando pasaulis to rusisko meslo ir gana.

Pilietis

Pilietis portretas
Pasaulis turi rimtai reaguot i siuolaikinio fasisto Putino veiksmus,kol dar nevelu.

klausimėlis

klausimėlis portretas
Kodėl Kremlius negelbėja rusų, gyvenančių JAV? Ten jų teisės yra pažeidžiamos - nėra rusiškų mokyklų (nebent privačios), niekas su jais nekalba rusiškai (išskyrus tėvynainius). Kodėl negelbėja, kodėl neskelbia amerikonams karo?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių