Quantcast

Belgijos premjero namai apipaišyti svastikomis

Belgijos premjero Alexander'o De Croo (Aleksandro De Kro) namas buvo ištepliotas purškiamais dažais išpieštomis svastikomis, todėl tarnybos pirmadienį pradėjo tyrimą.

A. De Croo rezidencija yra Flandrijos mieste Brakelyje, maždaug už 50 km į vakarus nuo Briuselio, ties siena su prancūzakalbiu Valonijos regionu.

Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad šeštadienį šiame mieste buvo susirinkę demonstrantai, atsiliepę į flamandų kraštutinio dešiniojo judėjimo „Ons Land“ („Mūsų šalis“) raginimą, bet policija neleido jiems prisiartinti prie premjero namų.

Tyrėjai pirmadienį nenustatė ryšio tarp šios demonstracijos ir nacių simbolių, išpieštų ant namo balto fasado vėlai sekmadienį arba anksti pirmadienį.

„Vyksta šio incidento tyrimas“, – naujienų agentūrai AFP sakė Rytų Flandrijos prokuratūros atstovė.

Iš viso septynios svastikos buvo išpieštos šviesiai žaliais aerozoliniais dažais ant A. De Croo šeimos namo fasado ir rezidencijos, rašo dienraštis „Het Laatste Nieuws“, savo tinklalapyje paskelbęs nuotraukų.

Šis vandalizmo aktas buvo įvykdytas Belgijos vyriausybei sulaukiant kritikos įvairiais frontais, taip pat iš pagrindinės opozicinės Flamandų nacionalistų partijos (N-VA), dėl esą nedemokratiškų suvaržymų, įvestų šalyje dėl koronaviruso pandemijos.

A. De Croo vadovaujama septynių partijų valdančioji koalicija buvo ypač kritikuojama dėl sprendimo apeiti parlamentą įvedant nebūtinų kelionių draudimą iš šalies ir jos viduje nuo kovo 1 dienos.

Sekmadienį Briuselyje trumpam sulaikė beveik 500 žmonių, kad sutrukdytų surengti keletą demonstracijų prieš šiuos suvaržymus. Teisėsauga savo veiksmus grindė šalį apėmusia sveikatos apsaugos krize.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matosi

matosi portretas
sionistam nepatiko jo politika stebesim kas toliau bus?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių