Quantcast

Belgijoje suimti du paaugliai, kaltinami planavus surengti islamistinį išpuolį

Belgijoje sulaikyti du paaugliai, 16-metis ir 17-metis, kaltinami ištikimybės „Islamo valstybės“ (IS) grupuotei prisiekimu ir policijos pareigūnų užpuolimo peiliais planavimu, pranešė prokurorai.

Paaugliai sulaikyti šeštadienio vakarą rytinėje šalies dalyje esančiame Epeno mieste, netoli pasienio su Vokietija. Šiuo metu jie yra nepilnamečių sulaikymo įstaigoje.

Belgijos transliuotojas RTBF pranešė, kad rasti vaizdo įrašai, kuriuose matyti, kaip jaunuoliai prisiekia ištikimybę IS.

IS grupuotė prisiėmė atsakomybę dėl pirmadienį Vienoje įvykdytų šaudynių, kurių metu žuvo keturi žmonės.

IS ekstremistai jau yra surengę išpuolių Belgijoje. 2016 m. kovo mėnesį savižudžiai sprogdintojai Briuselio oro uoste ir metro stotyje detonavo sprogmenis ir pražudė 32 žmones, dar 340 asmenų buvo sužeisti.

2018 m. gegužę suradikalėjęs užpuolikas nužudė du policijos pareigūnus ir dar vieną žmogų. IS prisiėmė atsakomybę už išpuolį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

piktas

piktas portretas
Kiek jie dar tasysis su tais muslimais? Deportuot juos uz maziausia nusizengima su visomis seimomis. Jeigu jau gyvena svetimoje salyje tegul sedi tylai kaip peles po sluota. Europieciai visiskai prarado savigarba.

Tam j.k

Tam j.k portretas
Ne istremti, o pakarti.

J.K.

J.K. portretas
Tų paauglių visą giminę iš šalies ištemti,Ekstemistai reikia atsikratuti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių