Quantcast

Belgijoje per parą nustatyta rekordiškai daug užsikrėtimo koronavirusu atvejų – 2 454

Belgijoje pastarąją parą nustatyti 2 454 nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Tai – absoliutus rekordas šaliai. Iki šiol didžiausias per 24 valandas užfiksuotų užsikrėtimo atvejų skaičius buvo lygus maždaug 1 800, o antradienį, balandžio 14-ąją, apskritai buvo išaiškinta tik 530 infekuotųjų. Tai trečiadienį pranešė šalies Sveikatos apsaugos ministerija.

„Tokį augimą galima paaiškinti tuo, kad atliekama daugiau testų dėl koronaviruso, ypač senelių namuose“, - pareiškė ministerijos atstovai.

Tad bendras iki šiol koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičius Belgijoje išaugo iki 33 573. Infekcijos aukų skaičius pastarąją parą padidėjo 283 – iki 4440. Ligoninėse gydomi 5 524 pacientai, iš kurių 1 204 guli intensyviosios terapijos palatose.

Belgijoje nuo kovo 14 d. galioja griežtas nacionalinis karantinas. Uždarytos visos mokyklos, kultūros ir visuomeninės įstaigos, studentai ir moksleiviai mokosi nuotoliniu būdu, uždrausti visi masiniai vieši ir privatūs renginiai nepriklausomai nuo jų dalyvių skaičiaus. Visoms kompanijoms rekomenduota organizuoti darbą nuotoliniu būdu, valstybinių įstaigų darbo laikas sutrumpintas, be pakeitimų dirba tik avarinės tarnybos.

Belgija taip pat uždarė savo sienas ir uždraudė visas keliones šalies teritorijoje – gyventojams leista judėti tik savo rajone, o transporte ir parduotuvėse nustatytos atstumo tarp žmonių normos.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 2 milijonai žmonių, per 125 tūkstančius infekuotųjų mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių