Quantcast

Belgija tapo labiausiai pandemijos paveikta ES šalis

Belgija tapo labiausiai koronaviruso paveikta ES šalis – čia registruojama daugiausiai infekcijos atvejų, tenkančių 100 000 gyventojų, rodo antradienį paskelbti Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) duomenys.

Belgija aplenkė net Čekiją, kuri yra paskelbusi nepaprastąją padėtį. 100 000 gyventojų per 14 dienų tenkantis infekcijų rodiklis Belgijoje pasiekė 1 390. Čekijoje jis yra 1 380.

Augant infekcijų skaičiui, Belgija pastaruoju metu sugriežtino priemones. Nuo pirmadienio sostinėje Briuselyje, pavyzdžiui, galioja kaukių prievolė viešoje vietoje bei komendanto valanda nuo 22.00 iki 6.00 val. Panašios griežtos sąlygos taikomos visai prancūzakalbei šalies daliai.

 

 

Ypač pandemijos paveiktas yra Lježo regionas. Profsąjungos duomenimis, čia dešimtys gydytojų ir slaugytojų dirba nepaisydami to, kad yra užsikrėtę koronavirusu.

„Mes turime rinktis tarp blogo ir labai blogo sprendimo“, - antradienį agentūrai dpa sakė Philippe‘as Devosas iš Belgijos medicinos darbuotojų profsąjungų asociacijos. Labai blogas sprendimas, anot jo, yra visiškai negydyti pacientų.

Pasak P. Devoso, medikai ir slaugytojai, kurie dirba nepaisydami infekcijos, simptomų nejaučia. Regiono ligoninėse esą dirba per 100 infekuotų slaugytojų. P. Devosas sakė, kad jie prižiūri tik infekuotus pacientus. Be to, jie dėvi geriausias turimas kaukes. Viso sąlygos esą yra tokios, kad užkrėtimo rizika yra labai maža.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kaipgi kitaip ir negali buti juk tai briuselis euroturgelio centras kur buriasi visi /vyrusai/ o juos puola tokie patys istroske kraujo?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių