Quantcast

Belaisvis Rusijos karys: kirtę sieną ir pamatę lavonus norėjome sprukti, bet mus grasino sušaudyti

  • Teksto dydis:

Jaunas į nelaisvę paimtas Rusijos karys teigė, kad Ukrainos nelaisvėje geriau nei Rusijos kariuomenėje. Jis užsiminė, kad norėtų tarnauti Ukrainai ir su šeima čia persikelti, praneša UNIAN.

Vaizdo įrašu su jo kalba paskelbė Ukrainos saugumo tarnyba.

„Jei turėčiau galimybę kovoti už Ukrainą, duoti priesaiką, perkelti čia šeimą ir likti gyventi, norėčiau tai padaryti“, – sakė 21 metų karys.

Kaip skelbia UNIAN, jis stebėjosi, kad nelaisvėje su juo elgiamasi kaip su žmogumi. Jauno kario dalinys į Ukrainą atvyko iš kito Rusijos galo – kelionė truko keturias penkias dienas.

„Kai kirtome sieną ir pamatėme lavonus, apie 50 vienetų sugadintos technikos, tada supratome, kad tai – ne speciali operacija, o tikras karas. Norėjome apsisukti ir iš ten pasitraukti, bet mums pagrasino, kad būsime sušaudyti“, – pasakojo belaisvis.

 

 

Vėliau jam vis tiek pavyko „pabėgti“ – keturiolika įsibrovėlių vyko į Rusiją, bet buvo sučiupti. Dabar su jais dirba SBU tyrėjai ir kontržvalgybos pareigūnai.

Anksčiau Rusijos karys pasakojo, kaip vadai paliko jį mirti mūšio lauke prie Rubižnės Luhansko srityje, kai buvo sunkiai sužeistas.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijos karysbelaisvispasakojimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių