Quantcast

BBC tyrimas atskleidė seksualinį išnaudojimą Kenijos arbatos ūkiuose

  • Teksto dydis:

Britų transliuotojo BBC tyrimas pirmadienį atskleidė seksualinį išnaudojimą Kenijos arbatos ūkiuose, tiekiančiuose produkciją keliems populiariems Jungtinės Karalystės prekių ženklams.

„Daugiau nei 70 moterų, dirbusių Kenijos arbatos ūkiuose, kurie daugelį metų priklausė dviem Britanijos bendrovėms, BBC papasakojo, kad jų vadovai jas seksualiai išnaudojo“, – teigiama transliuotojo interneto svetainėje.

Tyrime daugiausia dėmesio skirta Kenijos plantacijai, kuri tuo metu priklausė Jungtinės Karalystės plataus vartojimo prekių grupei „Unilever“, ir kitai plantacijai, kuri tebepriklauso arbatos grupei „James Finlay & Co“.

BBC kalbėjosi su aukomis, kurios teigė, kad neturėjo kito pasirinkimo, kaip tik paklusti vadovų seksualiniams reikalavimams, antraip jos būtų praradusios darbą. Pranešama, kad vieną iš jų vadovas užkrėtė ŽIV.

Slaptas filmavimas taip pat parodė, kad vietos viršininkai bandė daryti spaudimą po priedanga dirbusiai BBC reporterei dėl sekso.

„Unilever“ naujienų agentūrai AFP teigė esanti „labai sukrėsta BBC laidoje nuskambėjusių kaltinimų“.

Grupė savo pareiškime pridūrė, kad ji „daugelį metų sunkiai dirbo, kad išspręstų labai rimtas seksualinio ir su lytimi susijusio smurto prieš moteris arbatos pramonėje problemas. Be kita ko, buvo pagerinta komandų vadovų lyčių pusiausvyra, patobulintas skundų nagrinėjimo procesas, sustiprintas informuotumo didinimas ir mokymai.“

„Unilever“ pridūrė esanti „labai nusivylusi, kad priemonės, įdiegtos siekiant palengvinti pranešimų apie piktnaudžiavimą teikimą, jo nustatymą ir tyrimą, nepadėjo aptikti ir išspręsti problemų, į kurias atkreipė dėmesį BBC“.

„Lipton Teas and Infusions“, dabar priklausančios privataus kapitalo grupei, vadovė Nathalie Roos (Natali Rus) pridūrė, kad bendrovė buvo sukrėsta ir pasibaisėjusi šiais kaltinimais.

„Nedelsdami nušalinome nuo pareigų vadovus, kurių atžvilgiu nuskambėjo kaltinimai, ir pradėjome išsamų nepriklausomą tyrimą, – sakoma AFP atsiųstame N. Roos pareiškime. – Jei šiame tyrime, kuris vis dar tęsiasi, bus rasta kokių nors neteisėtų veiksmų įrodymų, imsimės griežčiausių veiksmų.“

„Būdama moteris ir naujoji arbatos rinkos lyderės generalinė direktorė, ryžtingai siekiu reikšmingų pokyčių visoje pramonėje, taip pat ir moterų saugumo klausimu, kuris man ypač artimas“, – pridūrė ji.

„James Finlay & Co“ iš karto neatsakė į prašymą pateikti komentarą.

Pasak BBC, „James Finlay & Co“ pranešė, kad nušalino nuo pareigų vieną vadovą ir tiria, ar jos Kenijoje vykdoma veikla susiduria su „endemine seksualinio smurto problema“.

Praėjusiais metais „Unilever“ užbaigė pasaulinio arbatos verslo, įskaitant prekės ženklus „Lipton“ ir „PG Tips“, pardavimą bendrovei „CVC Capital Partners“ už 4,5 mlrd. eurų. Nuo to laiko ji pervadinta į „Lipton Teas and Infusions“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pwtras

Pwtras portretas
Paviešinti vadovų pavardės nes tie vadovai tikriausiai yra rusai nes Rusijoje tokie veiksmai yra iprasta

taigi

taigi portretas
visi vakaru /vertybiu/ atgarsiai pasiekia musu krasta kai visus saikos veikejus matome kaip ant delno ir tai gerai nes pasaulis nepakes siu bjaurybiu monarhiniu piratu ???===

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
O kam rūpi Kenija? Žurnalistai juokdariai: pasidomėkite Lietuvos situacija! Ne tik Garliavos įvykių vejjėjaus, bet ir plačiau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių