Quantcast

Barselonoje suimtas svarbus Italijos mafijos vadeiva

Ispanijos policija penktadienį pranešė suėmusi Barselonoje vieną svarbiausių nusikalstamo sindikato „Ndrangeta“ ('Ndrangheta) vadeivų, laikomą vienu pavojingiausių Italijos ieškomų bėglių.

Ispanijos civilinė gvardija – sukarinta policijos struktūra – nurodė, kad 34 metų įtariamasis, įvardytas tik inicialais G. R., buvo sulaikytas Barselonoje veikiančiame Šv. Gervazo ūkininkų turguje po sekimo operacijos, į kurią buvo įtrauktas vienas bėglio šeimos narys.

G. R. slapstėsi „kelerius metus“ ir yra ieškomas Italijos, kaltinančios jį narkotikų kontrabanda, pinigų plovimu ir priklausymu mafijos organizacijai, sakoma pranešime.

Civilinė gvardija nurodė pirmųjų užuominų, kad šis asmuo yra šiaurės rytiniame Katalonijos regione, gavusi iš Prancūzijos pareigūnų, tiriančių narkotikų kontrabandininkų veiklą. Padedant italų policijai, Ispanijos pareigūnams pavyko susekti vieną iš G. R. šeimos narių.

Lapkritį įtariamasis, gyvenamąją vietą deklaravęs Vokietijoje, jam nedalyvaujant buvo nuteistas Italijos teismo kalėti 20 metų už vadovaujamą vaidmenį Italijoje vykdytoje narkotikų kontrabandoje ir pinigų plovime.

Šio asmens 74 metų tėvas, žinomas kaip „pagrindinė galva“ (centrocapelli) ir taip pat dalyvavęs mafijos veikloje, šiuo metu laikomas suimtas Parmos mieste, nurodė Civilinė gvardija.

Italijos pietiniame Kalabrijos regione veikianti „Ndrangeta“ laikoma turtingiausiu ir galingiausiu nusikalstamu sindikatu šalyje. Ši mafijos struktūra kontroliuoja didžiąją dalį į Europą gabenamos kokaino kontrabandos.

„Ndrangeta“ savo įtaką išplėtė visose pasaulio dalyse ir tapo dar grėsmingesnė negu Sicilijos „Cosa Nostra“, anksčiau laikyta pavojingiausiu Italijos mafijos sindikatu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių