Quantcast

Keleiviai evakuoti iš ant seklumos užplaukusio Suomijos kruizinio laivo

  • Teksto dydis:

Sekmadienio popietę keleiviai buvo evakuoti iš ant seklumos prie Alandų salų Baltijos jūroje užplaukusio Suomijos keleivinio kelto „Viking Amorella“, pranešė suomių jūrų gelbėjimo tarnybos.

Anot gelbėtojų, laivas plaukė iš Turko miesto į Stokholmą, o apie 12.50 val. vietos (ir Lietuvos) laiku užplaukė ant seklumos netoli Marianhaminos autonominėse Alandų salose, netoli Švedijos pakrantės.

„Niekas nebuvo sužeistas ir niekam negresia pavojus, o padėtis laive yra stabili“, – naujienų agentūrai AFP pranešė Viking Line Scandinavia“ informacijos vadovė Eleonora Hansi.

Laivas „Amorella“ yra 169 metrų ilgio ir kasdien plaukioja tarp Stokholmo Švedijoje ir Turku Suomijoje.

Paprastai keltu plaukia nuo 1 800 iki 2 000 keleivių, tačiau dėl pandemijos šį kartą keleivių skaičius buvo gerokai mažesnis, teigė E. Hansi.

„Laive buvo apie 200 keleivių ir apie 80 įgulos narių“, – pažymėjo E. Hansi.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad gelbėjimosi liemenes dėvėję keleiviai susirinko ant denio.

Transliuotojas YLE taip pat pranešė, kad, sprendžiant iš įgulos pasiųsto skubios pagalbos signalo, dėl smūgio į jūros dugną „keliose vietose atsirado įtrūkimų“.

Suomijos jūrų gelbėjimo tarnybos socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad laivas po smūgio į jūros dugną buvo priverstas priartėti prie kranto ir užplaukė ant seklumos, „kad stabilizuotų padėtį“.

„Amorella“ tvirtai stovi ant jūros dugno, o 281 laive buvusiam asmeniui tiesioginis pavojus negrėsė, tačiau kapitonas nusprendė, kad visi papildomi žmonės turi būti evakuoti iš laivo“, – pranešė Vakarų Suomijos pakrančių apsaugos tarnyba.

Apie 17:30 val. vietos (ir Lietuvos) laiku pakrantės sargyba tviteryje parašė, kad visi keleiviai „buvo evakuoti į krantą“, o netrukus „bus evakuota“ ir dalis įgulos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Batiskafas

Batiskafas portretas
Ka, dugnu stuktelejo i kremliaus povandenini laiva?

KKK

KKK portretas
Glušius

kam toks laivas ,

kam toks laivas , portretas
juk tarpusavyje SUOMIAI ir ŠVEDAI galėtų s u s i s i e k t i su PASPIRTUKAIS
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių