Quantcast

Baltarusijos VRM: šeštadienį šalyje sulaikyta per 400 protestuotojų

Baltarusijos vidaus reikalų ministerija sekmadienį pranešė, kad per šeštadienio protesto akcijas buvo sulaikyta 430 asmenų, daugiausia sostinėje Minske.

„Iš viso šalyje sulaikyta 430 žmonių (Minske 415). 385 iš jų (jau) paleisti“, – sakoma ministerijos pranešime.

Bendrai 11 protesto akcijų šalyje dalyvavo ne daugiau kaip 900 žmonių, „Moterų žygyje“ Minske – apie 500, nurodė ministerija.

Korespondentai pranešė, kad akcijoje Minske dalyvavo maždaug 2 tūkst. moterų.

Minske šeštadienį vykstant opozicijos demonstracijai, kurios dalyvės reikalavo užbaigti 26 metus trunkantį prezidento Aliaksandro Lukašenkos valdymą, riaušių milicija sulaikė ir į mikroautobusus grūdo šimtus moterų.

Šį šeštadienį sulaikytų moterų skaičius yra daug didesnis nei praėjusią savaitę, kai buvo sulaikyta kelios dešimtys protestuotojų.

Opozicijos lyderė, buvusi kandidatė į Baltarusijos prezidentus Sviatlana Cichanouskaja reikalavo paleisti sulaikytas „moterų žygio“ dalyves.

Koordinacinė taryba, kurią S. Cichanouskajos sąjungininkai įsteigė taikiam valdžios perdavimui organizuoti, sulaikymus pavadino „nauja smurto prieš taikius demonstrantus eskalavimo faze“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viskas už pinigus....dar liko matyt...

Viskas už pinigus....dar liko matyt... portretas
Susirinko 10%...kažin ar jų protelis sveikas....

matosi

matosi portretas
bobas neblogai pafinansavo uzteks papuginiam inventoriui tik ka jos galvoja apie vaikus vesdamos kartu matosi palaidos sliundros kaip stankunaite ir joms vaikas kaip priedanga drasiai parekaut jankiai pasiema pas save tai su juockiais gales lakstyt sijonus pasikelusios o vaiucius /demonkratai/ priziures/?...

Čiubaka

Čiubaka portretas
stalinui, kai nėra ką pasakyti, geriau patylėti
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių