Quantcast

Baltarusijos VRM: po sekmadienio protestų teismo laukia 345 žmonės

Beveik pusketvirto šimto žmonių atsidūrė sulaikymo vietose ir laukia teismo po sekmadienį vykusių protesto akcijų Baltarusijoje, pirmadienį pranešė Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos atstovė Volha Čemodanova.

„Per vakar visoje šalyje už masinių renginių įstatymo pažeidimą sulaikymo vietose atsidūrė 345 asmenys, kuriems iškeltos bylos dėl administracinių pažeidimų“, –  ministerijos paskyroje platformoje „Telegram“ nurodė ji.

Pasak VRM atstovės, sekmadienį buvo imtasi „būtinų priemonių tvarkai šalyje palaikyti ir visuomenės saugumui užtikrinti nesankcionuotų renginių vietose“. 

„Įvairiuose Minsko rajonuose protestuotojai rinkosi grupėmis. Piliečiai buvo ne kartą perspėti, kad turi laikytis įstatymų ir kelių eismo saugumo taisyklių, tačiau pavieniai asmenys išeidavo į važiuojamąją dalį ir blokavo transporto eismą. Kai kurie elgėsi agresyviai, buvo apsvaigę nuo alkoholio. Aktyviausi viešosios tvarkos pažeidėjai, priešinęsi milicininkams, buvo sulaikyti, taip pat ir panaudojant specialiąsias priemones“, – nurodė V. Čemodanova.

Pasak jos, „nežiūrint destruktyviuose „Telegram“ kanaluose pasirodžiusių daugybės raginimų dalyvauti protestuose, respublikos regionuose, išskyrus sostinę, palaikymas nebuvo toks didelis, kokio jie tikėjosi“.

Kaip skelbia Baltarusijos žmogaus teisių gynimo centras „Viasna“, sekmadienį visoje šalyje buvo sulaikyti 389 protestų dalyviai. Daugiausia jų sulaikyta Minske, tačiau protesto akcijos vyko ir Gardine, Breste, Navapolocke, Pinske, Liachovičiuose, Baraulianų gyvenvietėje prie Minsko.

Baltarusijoje jau ketvirtą mėnesį vyksta masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo oficialiai paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994-ųjų. Protestų akcijų dalyviai šiuos rinkimus laiko suklastotais, reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.


Šiame straipsnyje: Baltarusijaprotestairepresijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių