Quantcast

Baltarusijos teismas paliko galioti areštą opozicionierei M. Kalesnikavai

Minsko miesto teismas paliko galioti opozicionierei Maryjai Kalesnikavai, kaltinamai padarius žalos Baltarusijos nacionaliniam saugumui, skirtą areštą.

„Šiandien Minsko miesto teismas nepatenkino Maryjos gynybos skundo dėl arešto laikotarpio pratęsimo. Teismas teisėtu palaikė sprendimą skirti sulaikymą iki sausio 8 dienos“, – platformoje „Telegram“ penktadienį paskelbė buvusio pretendento į prezidento postą Viktaro Babarykos štabas.

Žinutėje, remiantis advokate Liudmila Kazak, nurodoma, jog „sprendimas buvo paskelbtas per uždarą posėdį, o tai prieštarauja Baudžiamojo proceso kodeksui, nes visi teismo sprendimai yra vieši ir turi būti paskelbti dalyvaujant visiems norintiesiems“.

Be to, teisininkė atkreipė dėmesį į problemas dėl korespondencijos.

Pasak L. Kazak, jos klientė išsiuntė jai apie 10 laiškų, bet iš jų buvo pristatyti tik keturi.

„Kur dar buvo pamesti mažiausiai šeši? Neaišku. Net gynėjui siunčiamų laiškų vėlavimas yra pavojaus varpelis. Dabar mes tai nagrinėjame: kalėjimo viršininkui išsiųstas skundas“, – „Telegram“ žinutėje cituojama advokatė.

„Maryja neseniai taip pat kreipėsi į kalėjimo viršininką su prašymu pateikti jos vardu išsiųstų laiškų sąrašą, nurodant korespondencijos likimą. Jie privalo pateikti tokią informaciją. Jei padėtis artimiausiu metu neišsispręs, dėsime daugiau apeliavimo pastangų. Ir tai jau bus prokuratūros kompetencija “, – pridūrė L. Kazak.

Baltarusijos opozicijos įsteigtos Koordinacinės tarybos prezidiumo narė M. Kalesnikava buvo sulaikyta rugsėjį prie Baltarusijos ir Ukrainos sienos. Remiantis valdžios versija, M. Kalesnikava drauge su opozicionieriais Ivanu Kravcovu ir Antonu Radniankovu bandė prasiveržti pro sieną ir ji buvo išstumta iš automobilio salono.

Vėliau M. Kalesnikavos bendražygiai pranešė, kad ją pareigūnai norėjo prievarta išsiųsti iš šalies, bet ji prie sienos suplėšė savo pasą, norėdama išvengti prievartinės deportacijos.

Baltarusiją jau ketvirtą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
PAGARBA LUKIAŠENKAI GAL IR MES SULAUKSIM KADA TIE MUSU VAGYS IŠPEROS DIRBANTIS SOROŠUI UŽ EURUS BUS SUSODINTI

Anonimas

Anonimas portretas
Ar negalėtų tokias kvaišas išmesti su parašiutu ar be jo kur virš taigos Rusijoje, Rytų Sibire ? Juk mūsų taip garbinamas Pinočetas priešininkus į vandenyną mėtė netgi be parašiutų. 200 km nuo kranto...

taip

taip portretas
2 sistemos ir 1 ant kitos varo o gyvent visi nori ir nesupranta kad juos kirsina nes tai yra kirsinimopolitika o kencia puskvaisiai nemokantys prisitaikyti prie aplinkos o sistema kad nezlugtu privalo imtis priemoniu ta matome tiek jav tiek ir buv komsaliu politikoje;;;;;
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių