Quantcast

Baltarusijos teisių gynėjai: pernai politinėse bylose nuteista per 100 asmenų

Baltarusijoje nuo 2020 metų rinkimų kampanijos pradžios politiškai motyvuotose baudžiamosios bylose nuteista per 100 asmenų, trečiadienį pranešė žmogaus teisių centras „Viasna“.

„Duomenys, kuriuos pavyko surinkti, rodo, kad iki 2020 metų pabaigos buvo paskelbti mažiausiai 103 nuosprendžiai baudžiamosiose bylose, susijusiose su įvykiais per prezidento rinkimus ir po jų“, – sakoma pranešime.

„Viasna“ nurodo, kad baudžiamosios „politinės bylos“ buvo iškeltos rinkimų kampanijos dalyviams, aktyvistams ir jų štabams, protestuotojams.

„Šiuo metu žinomi daugiau kaip 650 tokių žmonių iš įvairių šalies miestų vardai ir pavardės. 166 žmonės iš šio sąrašo pripažinti politiniais kaliniais (bendras jų skaičius – 169)", – nurodė centras.

Baltarusiją iki šiol krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ano

ano portretas
tai teisingas ru komentaras tik gaila kad jaunimas sios kalbos nemoka kuri gramatiskesne ir gan paprasta negu vakaru gargaliavimas pro nosi.

vy

vy portretas
pridurki kakovo huja lezide ne v svoju teritoriju i eta strana ni vasa delaite sperva poriadak v svojom dome i nelezti so svojei podmogoi kotoraja bolse nuzna vasemu narodu motorogo palovina vygnali iz strany na proizvol sudby

Anonimas

Anonimas portretas
Paziurekit geriau,kas vyksta Sirijoje,Jemene ,o ne pastoviai kisa Baltarusija.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių