Quantcast

Baltarusijos prokurorai prašo S. Cichanouskajai skirti 19 metų kalėjimo

Maskvos sąjungininkės Baltarusijos prokurorai paprašė teismo įkalinti baltarusių opozicijos lyderę Sviatlaną Cichanouskają ir jos artimą padėjėją beveik dviem dešimtmečiams už grotų, jiems esant teisiamiems už akių.

Baltarusijos valstybinėje žiniasklaidoje paskelbta rekomendacija yra dalis ilgalaikės brutalios kampanijos, kuria siekiama nutildyti kritikus, 2020 metais surengusius istorinius mitingus prieš autoritarinį prezidentą Aliaksandrą Lukašenką.

„Valstybinis prokuroras prašė skirti (Sviatlanai) Cichanouskajai ir (Pavelui) Latuškai 19 metų kalėjimo“, – pranešė naujienų agentūra „Belta“ ir pridūrė, kad dar trims kaltinamiesiems prašo skirti 12 metų laisvės atėmimo bausmes.

2020 metais prezidento rinkimuose A. Lukašenkai iššūkį metusiai ir opozicijos bei Vakarų šio balsavimo nugalėtoja laikomai S. Cichanouskajai pareikšti įvairūs kaltinimai, tarp jų – valstybės išdavyste, „sąmokslu užgrobti valdžią“, ekstremistinės organizacijos kūrimu ir vadovavimu jai.

P. Latuška yra buvęs Baltarusijos kultūros ministras ir vienas iš pagrindinių masinių demonstracijų prieš A. Lukašenką, kuris rinkimuose teigė iškovojęs šeštąją kadenciją, dalyvių.

Tiek S. Cichanouskaja, kuri buvo priversta bėgti į Lietuvą, tiek P. Latuška dabar gyvena užsienyje.

Praėjusį mėnesį duodama interviu naujienų agentūrai AFP S. Cichanouskaja pavadino jos atžvilgiu pradėtą teismo procesą farsu ir sakė, kad jai bus skirta „daug, daug metų kalėjimo“.

Jos teismas vyksta po to, kai Baltarusijos valdžia į teisiamųjų suolą pasodino arba nuteisė keletą kitų kritikų, įskaitant jos vyrą, kuriam buvo uždrausta kandidatuoti 2020 metų rinkimuose, ir vieną iš Nobelio taikos premijos laureatų Alesį Bialiackį.

Beveik tris dešimtmečius valdžioje esantis A. Lukašenka yra svarbus Rusijos vadovo Vladimiro Putino sąjungininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andrius

Andrius portretas
Jeigu Lukašenkai labai jau reikėtų, tai rusų šnipai tą ponią rastų per vieną dieną ir be jokio vargo pargabentų į Balbarusiją ir ten ją teistų. Ar tiesiog nukakošintų ten pat vietoje kur ją rastų. Man atrodo kad ir iš vienos pusės ir iš kitos ta moteris yra tik į spąstus pakliuvusi politinė vergė. Ir nemato išeities, nes turi du vaikus ir aišku visi ją gąsdina kad juos atims/ nužudys/ kažkur išveš ir t.t. Šiaip jau kiek ją girdėjau, tai aiškiai mačiau, kad ta moteriškė neišsilavinusi, nedidelio proto, nenusimano nei politikoje, nei versle, nei diplomatijoje. Todėl ji ir yra visų stumdoma politinė skudurinė lėlė. Na apie jos nusikaltėlį vyrą iš visi nėra ko kalbėti. Jis buvo nuteistas ne už politiką, o už sukčiavimą. Kai visa tai išaiškėjo jis ir negalėjo kandidatuoti į aukščiausius valdžios ešalonus... Būtų ramiai pasitraukęs, tai dabar gyventų ramiai. Sugadino gyvenimą visai savo šeimai.

Anonimas

Anonimas portretas
Man patiko [Dievo pirstas]replika. Neteiskime ta moteri ;ji turi daug pasekeju,,ji kovoja uz savo vyra ,uz tuos ,kas nori gyventi pakelta galva,o ne" lukosiaus" cholopus ,.Moteris su savo kolegomis ---ziurinti i ATEITI! ,,,ne tik tai ,ka kolukio traktoristas palieka nuo savo "padaiginiu stalo". S.Cichounovska ---bialorusiu ateitis .Juk nei vienas is ju nebega i rusieja O tiap,tiap---- iEuropa,, Molodec progresyviems bialorusams!!

Dievo pirštas

Dievo pirštas portretas
Ūsuotasis tarakonas lai geriau žiūri tvarkos savo aerodromuose, sako, vėl parūkė kažkas netoli Mačiuliščių karinį lėktuvą „A-50U“
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių