Quantcast

Baltarusijos opozicionierė M. Kalesnikava pervežta į kitą tardymo izoliatorių

Sulaikyta Baltarusijos opozicionierė Maryja Kalesnikava perkelta į kitą tardymo izoliatorių – iš Minsko į Žodziną, naujienų agentūrai „Interfax“ sakė buvusio pretendento į prezidentus Viktaro Babarykos štabo atstovas Hlebas Hermančukas.

„Advokatė Liudmila Kazak mums pranešė, kad Maryja perkelta į tardymo izoliatorių Žodzinoje“, – sakė jis.

Kodėl M. Kalesnikava buvo perkelta iš Minsko 1-ojo tardymo izoliatoriais, neaišku.

Pirmadienį tapo neįmanoma susisiekti su Baltarusijos opozicijos Koordinacinės tarybos prezidiumo nare M. Kalesnikava. Antradienį valstybinė naujienų agentūra BelTA pranešė, kad M. Kalesnikava buvo sulaikyta jai mėginant neteisėtai kirsti Ukrainos sieną.

Vėliau jos bendražygiai pranešė, kad ją pareigūnai norėjo prievarta išsiųsti iš šalies, bet ji prie sienos suplėšė savo pasą. Tada ji buvo sulaikyta ir figūruoja kaip įtariamoji byloje dėl raginimų užgrobti valdžią.  

Prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad „M. Kalesnikava buvo sulaikyta už valstybės sienos kirtimo taisyklių pažeidimą“.

Opozicionierės advokatė L. Kazak pareiškė, kad jos klientė pastarųjų dienų veiksmus laiko pagrobimu.

Ketvirtadienį advokatė perdavė Baltarusijos Tyrimų komitetui M. Kalesnikavos pareiškimą su prašymu iškelti bylas ją sulaikiusiems jėgos struktūrų pareigūnams, kurie esą grasino ją nužudyti ir įkalinti ilgam laikui.

Be to, advokatė pateikė prašymą atlikti ekspertizę dėl sumušimų žymių ant M. Kalesnikavos kūno.

Baltarusijoje jau daugiau kaip mėnesį vyksta beprecedenčiai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Grigas

Grigas portretas
Lukašenkos laikas baigiasi lapkričio 5 d. Jis pats tą supranta todėl ir vaikus išvežė iš šalies. Gaila tik taikių mitinguotojų, kurie mušami, žudomi, laikomi nelaisvėje. Lukašenkos ateitis kartuvėse.

is

is portretas
kurviskos fizionomijs matosi kad boba prisipolitikavo gal ir gailisi bet durno neisauklesi?...

Kodel

Kodel portretas
komentarai isiminejami, ar nepatinka teisybe
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių